Site pictogram Movie Addicts

Crowdfundingproject Buoyancy, een film van Roel Leijten

Een sociologie studente die wordt meegevraagd voor een tocht op een sci-fi onderzeeër. Dat is de basis voor het scenario van de duikboot thriller uit de pen van filmmaker Roel Leijten, die middels een crowdfunding actie zijn droom van het maken van een speelfilm wil laten uitkomen.

De rol van studente Amelia Anderson wordt gespeeld door Rebecca Finch (The Take Down) en Michael Wagner (Sajjan Singh Rangroot) zal de rol van succesvol tech-ondernemer Nicholas Hallberg op zich nemen. “Het feit dat alles zich afspeelt in zo’n kleine ruimte zorgt ervoor dat je als maker creatiever moet omgaan met het verhaal”, aldus de 29-jarige filmmaker. “Ik houd er zelf van wanneer er een bepaalde gelaagdheid zit in een film en het metaforische duiken zal dan ook als thema dienen voor deze “mindtrip.” Om de film in productie te laten gaan wordt er gezocht naar een financiële bijdrage in ruil voor tegenprestaties zoals een kaartje voor de première of een bezoek aan de set. Voor meer informatie bezoek cultuur.talentboek.nl/buoyancy

De Engelstalige film zal worden opgenomen in Nederland en België en staat gepland voor het tweede kwartaal van dit jaar. De realisatie van dit crowdfundingproject komt mede tot stand door een bijdrage uit de impulsgelden van Provincie Noord-Brabant en door advies van Kunstloc
Brabant.

Over Roel Leijten
Roel Leijten (1989) is onafhankelijk filmmaker. Voor diverse organisaties maakt hij commerciële video’s, maar werkt ook graag aan zelfgeschreven, fictieve films. Na in 2018 een korte film te hebben gemaakt in LA, is hij bezig geweest met het schrijven van “Buoyancy” wat zijn speelfilmdebuut moet worden. Geïnspireerd door hedendaagse filmregisseurs als Denis Villeneuve, Christopher Nolan en David Fincher, maar ook oudere generatie filmmakers als Alfred Hitchcock, Stanley Kubrick en Andrej Tarkovski hoopt hij met Buoyancy een unieke cinema experience te creëren.

Vorig jaar las Roel een bijzonder krantenartikel “Waar is journaliste Kim Wall gebleven?”Scandinavië in de ban van gezonken duikboot” Destijds was er weinig bekend over de inmiddels gruwelijk gebeurtenis, maar het triggerde gelijk een vraag in hem wat basis is voor deze film. Wat kan er in godsnaam gebeuren dat het tussen twee mensen zo uit de hand loopt in zo’n korte tijd en in zo’n kleine ruimte?

Wat hij gelijk voorop wilt stellen; deze film zal niet op waarheid berusten of gelijk zijn aan de verhalen die je in de kranten leest. Dat gezegd hebben introduceert hij je graag in het verhaal dat Buoyancy heet.

Synopsis

Amelia Anderson is een ambitieuze studente die bezig is met het afronden van haar studie Moderne Sociologie. Tijdens een lezing komt ze Nicholas Hallberg tegen, een schatrijke tech- ondernemer die zich inzet voor een betere wereld. Hij presenteert zijn laatste project: een low- budget onderzeeër die zich zonder gebruik van fossiele brandstoffen voort kan bewegen over de wereld. Off-the-grid living for the masses. Amelia wil voor haar studie onderzoeken wat langdurige eenzaamheid met een mens kan doen op sociaal psychologisch vlak. Wanneer ze wordt uitgenodigd voor een meerdaagse tocht op de onderzeeër komt ze erachter dat er zich aan boord meer afspeelt dan ze in eerste instantie had verwacht.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar