Site pictogram Movie Addicts

Dag 1, openingsavond voor gasten en publiek

Na een paar maanden aftellen is het vanavond eindelijk zover en trapt het Imagine Film Festival af met de openingsfilm Isle of Dogs van Regisseur Wes Anderson gevolgd door de publieksopener Tragedy Girls. Twee heel verschillende films welke direct de diversiteit in films weergeeft welke op festival vertoond zullen worden. Waar ik al een tijd uitkeek naar de nieuwe van Wes Anderson, wiens vorige films ik heel hoog heb zitten, kijk ik ook uit naar Tragedy Girls welke een scherpe en bloedige satire beloofd te zijn op de huidige social media populariteitsrage, waar ik stiekem ook een beetje deel van uitkwam met Facebook, Twitter en in mindere mate Instagram.

Isle of Dogs

Isle of Dogs vertelt het verhaal van Atari Kobayashi, een 12-jarig pleegkind van de corrupte burgemeester Kobayashi. Na het uitroepen van de noodtoestand worden alle huisdieren van Megasaki City verbannen naar een grote afvalstortplaats genaamd Trash Island. Atari steekt alleen, in een Junior-Turbo Prop vliegtuigje de rivier over op zoek naar zijn waakhond Spots. Eenmaal aangekomen op Trash Island begint hij samen met een groep nieuwgevonden bastaard-vrienden aan een epische reis die het lot en de toekomst van hele provincie zal bepalen. Isle of Dogs is geregisseerd en geschreven door Wes Anderson (Fantastic Mr. Fox’, Moonrise Kingdom, The Grand Budapest Hotel). De stemmencast bestaat uit o.a. Bryan Cranston, Scarlett Johansson, Frances McDormand, Bill Murray, Edward Norton, Tilda Swinton en Ken Watanabe.

Een Wes Anderson Hier zal ik ook een uitgebreide recensie over schrijven, maar voor nu lees hier onder mijn korte conclusie.

Mini review

Wes Anderson is en blijft een bijzondere verhalenverteller en creëert wederom een bijzondere wereld om zijn verhaal te vertellen. Isle of Dogs is een meeslepend avontuur geworden vol met kenmerkende Anderson humor en uiteraard de bekende stemmen van de acteurs die hij al zo vaak heeft gebruikt in zijn films. Al eerder wist hij te imponeren met Stop-motion animatie met The Fantastic Mr Fox. In Isle of Dogs weet hij echter nog meer gevoel over te brengen en zijn het vooral de honden die zorgen voor de menselijke emotie. Isle of Dogs lijkt een standaard avonturen film waarin een kind op zoek gaat naar zijn hond, maar de film biedt zoveel meer. Het is de afgelopen jaren vaker gebeurd dat de openingsfilm uiteindelijk de uitgroeide tot de publiekslieveling en het zou me niet verbazen als dat dit jaar weer zou gebeuren. Een uitgebreide review volgt snel, ik zeg voor nu ga dat zien of je nu Wes Anderson fan bent of niet want Isle of Dogs vermaakt, ontroert, is scherp en is bij tijd en wijle ook spannend. Een dikke 9!!!!

Tragedie Girls

Een meedogenloze moordenaar terroriseert de buitenwijken. Nadat hij alweer een jongen heeft vermoord, jaagt hij achter diens vriendin aan, maar loopt daarbij in een val die is gezet door twee schoolmeisjes met een drang naar bloed en aandacht. Tegen zijn zin wordt de moordenaar een privéleraar voor de twee puberale killers, kinderen van het digitale tijdperk die geen enkele kans laten schieten om te twitteren over hun laatste moordpartij. Een bloederige horror comedy die hilarisch en snel is, en er nog goed uitziet ook.

Herkennen jullie ook Brianna Hildebrand aka Negasonic Teenage Warhead uit de Deadpool films?(Ja, zij zal ook in het tweede deel welke volgende maand uitkomt te zien zijn) Een bloedige satire op de social media gekte welke nu vooral leeft onder de jongere nodigt zichzelf natuurlijk uit voor een vertoning op Imagine en ik kon het niet laten om deze ook mee te pakken om het festival maar meteen goed af te trappen.

Mini review

Tragedy Girls gaat lekker vlot van start en de dames Brianna Hildebrand en Alexandra Ship matchen uitstekend en zorgen direct voor een goede vibe. Als voorbereiding had ik van het weekend nog Clueless gekeken en hoewel qua taalgebruik niet zo extreem als die tienerfilm uit 1995 gooit Tragedy Girls het wel over een voor jongere zeer boeg. Het eerste uur gaat als een tierelier maar je merkt als kijker dat het ritme wel een beetje uit de film verdwijnt wanneer de focus op de onderlinge relatie tussen de dames komt te liggen. Het had in dit geval misschien beter geweest om de morele boodschap over vriendschap iets minder naar voren te laten komen en de satire hard te houden. Qua bloederigheid scoort Tragedy Girls een dikke voldoende en ook de humor scherp en met name rond de moorden zeer goed getimed. Tragedy Girls behoort tot het Kick-Ass Woman programma en hoort hier ook zeker thuis. De film eindigt gelukkig sterk genoeg en hoewel minder bloederig als de start is deze toch best hard en de dames zijn absoluut Kick-Ass!!!! een 7 voor deze vermakelijke horror-comedy die misschien iets scherper en bloederiger had gekund maar creatief en grappig genoeg is.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar