Site pictogram Movie Addicts

Dag 10 ImagineAFFF, gekke feestjes, gekke ouders, gekke crimineel en bovenal aftellen tot de geestige afsluiter

De laatste dag en het wordt weer een lange dag. Mijn lijstje lijkt klaar net als die van Imagine zelf, maar je weet het niet wie weet gooit Ghost Stories het klassement om??? Ik ben tussen de films door lekker aan kletsen met bezoekers, vrijwilligers en programmeurs om een beetje te horen wat iedereen vond van de films dit jaar en natuurlijk om te zien wat ik misschien nodeloos heb gemist. een van de films die ik mis zal Brawl in Cell Block 99 zijn welke tegelijk met de afsluitfilm vertoond wordt waar ikzelf bij aanwezig ben. Hieronder mijn persoonlijke top 5 waarbij ik nu de nummers 1 uit elkaar heb gehaald (en ik nog steeds niet zeker weet of ik het zo moet laten.

Mijn Persoonlijke Top 5

  1. Tigers Are not Affraid,
  2. Isle of Dogs
  3. The Place
  4. Mon mon mon Monsters
  5. King Cohen

How to talk to girls at parties

Londen, de jaren zeventig. Na een concert crasht tiener Enn een privéfeest dat gegeven wordt door ofwel trendsetters ofwel aliens. Daar wordt hij verliefd op een meisje dat Zan heet. Hun relatie zal niet alleen de rest van hun leven beïnvloeden, maar ook de geschiedenis van muziek en het lot van de gehele mensheid. Bewerking van Neil Gaimans intergalactische cult-klassieker is een kleurrijk coming-of-age verhaal met punkinvloeden.

Mini review: Een film die een eerbetoon is aan de punkscene en waar het in eerste instantie voor stond en tevens een romantisch science fiction verhaal is boordevol punk en elektro muziek. Tel daarbij een betoverende Elle Fanning en haar charismatische tegenspeler Alex Sharp en je hebt een aparte mix die misschien niet iedereen zal aanspreken. Maar met de aankleding, de muziek het frisse acteerwerk inclusief Nicole Kidman die al out gaat punk madam Queen Boadicea heb je cult titel in handen die je niet snel zal vergeten. 8

Mom and Dad

De Ryans zijn een typische voorstedelijke familie: mama gaf haar carrière op voor de kinderen, papa probeert nog steeds een lollige vader te zijn en tiener Carly zit aan haar telefoon vastgeplakt, terwijl Joshua eigenlijk alleen maar herrie maakt. Maar vandaag hebben de ouders zich op moorddadige wijze tegen de kinderen gekeerd. Carly probeert Joshua te beschermen, maar de ouders hebben hun eigen plan. Uitbundige zwarte komedie voert zijn uitgangspunt door tot in het extreme.

Mini review: Nicolas Cage is een verhaal apart, zoveel werd duidelijk uit de intro van programmeur Stanislaw. Mom and Dad is dat als film ook. Het geweld is hard, het acteerwerk overdreven en omdat de regisseur niet op de serieuze toer gaat werkt dit wonderwel ook nog. Niet hoogstaand, maar een Nicolas Cage film uitzitten is tegenwoordig steeds vaker een uitdaging en gelukkig was dit bij Mom and Dad niet het geval. Hard, compromisloos en met wat experimentele shorts is Mom and Dad een dikke 7 waard.

Ghost stories

Phillip Goodman, de presentator van een tv-show waarin hij ‘spiritualistische’ praktijken als zwendelarij ontmaskert, neemt drie mysterieuze zaken aan waarin geesten bij onschuldig ogende slachtoffers komen spoken. Goodman ontdekt al gauw dat de verhalen niet alleen waar zouden kunnen zijn, maar dat ze op de een of andere manier ook allemaal verbonden zijn met hem. Deze verzameling spookachtige ontmoetingen bezorgt je niet alleen kippenvel, hij is ook slim in elkaar gezet en amusant.

Geen Late Night Talkshow, wel nog het VR programma en vanavond de borrel met als afsluiter het officieel bekend maken van de winnaar van de Silverscream award door Chris Oosterom. Het wordt vandaag en vanavond hoe dan ook gezellig en morgen een uitgebreid verslag van mijn volledige festival ervaring dit jaar.

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Dag 6

Dag 7

Dag 8

Dag 9

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar