Site pictogram Movie Addicts

Dag 4 & 5 Ik schitter door afwezigheid, maar er is genoeg te beleven dit weekend.

Er is geen Night of Terror programma en dus is het volledige weekend voor mijn gezin (met 1 kleine uitzondering) Er is echter wel genoeg te beleven aangezien op zaterdag het programma nog eerder start dan doordeweeks. Waar kijk ik naar uit om later mee te pakken of heb ik stiekem al meegepakt? En wat zijn tot nu toe mijn favoriete films op dit festival? in drie dagen 12 titels plus een shorts programma is best wat, maar volgende week wordt er echt gas gegeven om de dertig ruim te passeren dit jaar ;o)

Persoonlijke top 5

  1. Isle of Dogs & Tigers are not affraid delen deze positie. Misschien wanneer ik de recensies volledig heb geschreven ik ze wel uit elkaar kan halen
  2. Mon mon mon Monsters, bewees zoveel meer te zijn dan een monsterfilm
  3. King Cohen, Een fantastische documentaire over een fantastische filmmaker
  4. Compulsion, Een kleine maar harde horrorthriller waarbij de spanning flink opgevoerd wordt en het geweld hard overkomt
  5. Revenge, een bekend gegeven maar leuk uitgewerkt en bijzonder in beeld gebracht.

Zaterdag:

Er zijn maar liefst vijf films met aansluitend een Q&A (altijd leuk en interessant als je na het zien van een film de makers nog even aan de tand wilt voelen) Embrace Me, Let the Corpses Tan, Hagazussa, A Heathens Curse en Tiere zijn de films voor de geïnteresseerden onder jullie. How to Talk to Girls at Parties met Elle (The Neon Demon) Fanning is voor het eerst te zien dit festival net als Mom and Dad met Nicolas Cage in de hoofdrol. Isle of Dogs heeft zijn tweede vertoning waarbij de film nu wel beoordeeld mag worden en ik ben benieuwd hoe deze het gaat doen. Zoals eerder vermeld geen Night of Terror programma meer, maar wel Midnight Mayhem met The Terrifier (pak ik ook pas van de week mee) Tel daar een Workshop Worldbuilding bij op samen met het VR programma en de Late Night Talkshow en er valt genoeg te beleven.

How to Talk to Girls at Parties

Isle of Dogs

Mom and Dad

Compulsión

Zondag

Van een Russische ruimtevaart missie (Salyut-7), naar een origineel sprookje (November) incl Q&A, naar een vervloekt huis (The Lodgers), Naar Schokkend Nieuws presenteert de aanrader King Cohen, naar een schiettent op de snelweg (Downrange) en de 20ste verjaardag van The Big Lebowski (misschien wel mijn favoriete Coen Film) Ook op zondag is er weer een workshop nu in de vorm van Spannende verhalen schrijven en er is een Masterclass van Oscarwinnaar Andrew Whitehurst welke het beeldje in ontvangst mocht nemen voor publieksprijswinnaar Ex-Machina. De reden waarom ik zondag eventueel wel naar Imagine ga is de bijzondere toverlantaarn voorstelling welke ik met mijn zoon eventueel wil bezoeken. Samen met het VR programma en wederom de Late Night Talkshow is er ook op de zondag genoeg te zien en te doen op Imagine.

Salyut-7

KIng Cohen

The Big Lebowski

Thriller- A Cruel Picture

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar