Site pictogram Movie Addicts

Dag 7 ImagineAFFF, Schrijvers, Kick-Ass Shorts en een magische doos????

Zo dat was me een dag wel gisteren zeg…… vol met shorts en horror. Vandaag pak ik het allemaal wat lichter aan, maar er zit wel weer een shortprogramma in en dat is niet eens de laatste, Nieuw Nederlands Peil wordt dit jaar eindelijk eens meegepakt namelijk. Verder ben ik druk bezig om ook nog uitgebreide recensies over een flink aantal films te schrijven, maar hier zit stiekem meer werk in dan gedacht en ik wil ook niet in de war raken gezien het aantal films wat ik gezien heb maar door blijft stijgen. Mijn top 5 is echter nog niet gewijzigd, maar er volgen vandaag weer een paar nieuwe titels en er staan nog een paar serieuze uitdagers op het programma dus ik laat mij graag nog verrassen de komende dagen.

Top 5 tot nu toe:

  1. Isle of Dogs & Tigers are not Affraid delen deze positie. Misschien wanneer ik de recensies volledig heb geschreven ik ze wel uit elkaar kan halen
  2. The Place, ondanks dat de gehele speelfilm zich op een plek afspeelt is dit een zeer dynamische film waarbij zoveel gebeurd. Spanning, humor, romantiek en mysterie allen aan een tafeltje in een cafetaria. Een kunststukje zoals zelden eerder gelukt of gezien is.
  3. Mon mon mon Monsters, bewees zoveel meer te zijn dan een monsterfilm
  4. King Cohen, Een fantastische documentaire over een fantastische filmmaker
  5. Compulsion, Een kleine maar harde horrorthriller waarbij de spanning flink opgevoerd wordt en het geweld hard overkomt

 

Tiere

Schrijvers Anna en Nick zijn onderweg naar hun nieuwe thuis in Zwitserland. Als ze per ongeluk een schaap aanrijden, beginnen er rare dingen te gebeuren: ze verschijnen in de verbeelding van andere mensen en hebben een andere beleving van tijd en ruimte. Wanneer hun buurvrouw zelfmoord pleegt, wordt haar appartement overgenomen door iemand die er precies hetzelfde uitziet. Geestig, surrealistisch en bizar drama, qua stijl ergens tussen Luis Buñuel and Quentin Dupieux.

Mini review: Je hebt vreemd, je hebt vreemder en je hebt ronduit verwarrend….. Tiere valt wel een beetje onder die laatste categorie. Met hoofdpersonen welke regelmatig zelf niet meer weten wat nu echt is en wat niet wordt het voor de kijker zelf ook niet makkelijker. Persoonsverwisselingen zorgen voor verrassende en vaak komische wendingen, maar een duidelijke richting lijkt te ontbreken waardoor niet iedereen deze film zal waarderen. Ik zit er een beetje tussen en kon veel elementen wel waarderen, maar dat was net genoeg voor een voldoende meer niet. 6.0

Kick-ass Women Shorts

Julkita: Een schreeuwerige eerbetoon aan de maandelijkse periode van de vrouw. Hyperactief en bizar maar voordat je je af kan vragen vind ik dit leuk of niet is het weer voorbij.

Count Your Curses: Een geanimeerde short, en dat waren er niet veel dit jaar, is leuk omdat met weinig middelen de fantasie nog meer kunnen prikkelen. In deze sprookjeswereld hebben de mensen een huisgeest nodig en laat dit nu voor een broer en zus een probleem vormen aangezien al hun huisgeesten heel snel het loodje leggen.

The Day my Mum Became a Monster: Een gruwelijk sprookje wat waarheid wordt, maar in dit geval blijkt de dochter de powervrouw die haar moeder ondanks alles weer in de armen sluit. mooi gemaakt en met sterk spel waardoor het geloofwaardig blijft.

Real Artists: Een bedrijf wat zonder twijfel op Pixar gebaseerd is heeft een jonge vrouw op sollicitatie gesprek, welke wat anders lijkt te lopen als verwacht. Verrassend en ook een beetje ziek, maar met een leuke twist.

Sons of Bitches: Een duistere western met een sterke leading lady. Kick-Ass Women shorts hadden vol met dit soort types moeten zitten. 

Lunch Ladies: Hilarische parodie waarbij de lunchladies naar idool Johnny Depp mogen maar moeten blijven werken om de vliegticket te bekostigen en laat dit nu een behoorlijke uitdaging zijn. De dames zetten met hun over the top vertolkingen de toon in dit eerbetoon aan Johnny Depp.

The Man with the Magic Box

De zojuist gearriveerde Adam krijgt een baan als schoonmaker en valt al snel voor manager Goria. Ondanks hun verschillen kunnen ze goed met elkaar opschieten. Adam ontvangt vreemde boodschappen uit een vorig leven op een oude radio. Om het mysterie te ontrafelen betrekt hij Goria erbij, maar ook de staat kijkt mee. Retro-futuristisch tijdreismysterie weerspiegelt een duister verleden en een nog duisterder heden.

Mini review: Een bijzondere film waar de maker zijn middelen goed gebruikt heeft om het geheel een futuristisch karakter mee te geven. Uit de intro van Stanislaw Liguzinsky bleek al dat de maker een behoorlijke creatieve geest is, en dat werd tijdens de vertoning alleen maar bevestigd. Het bijzondere verhaal wordt versterkt door twee hoofdpersonen die een sterke chemie delen, Sterke en bijzondere vertolkingen van de bijrollen en een gezonde dosis humor. The Man with the Magic Box ziet er bovendien gewoon heel goed uit door de focus op kleine details te leggen zoals ooglenzen bij mensen die constant online in VR aan het communiceren of aan het werk zijn. Een mooi en romantisch futuristisch verhaal en een mooie 8

Wat is er verder te beleven???

Naats deze films is ook Let the Corpses Tan te zien voor liefhebbers van Grindhouse een must see dit jaar. Er zijn ook meerdere zombiefilm varianten te zien en The Cured is daar een van. ’s Avonds wordt het een heksenboel met The Changeover en Hagazussa en is er een fantastische spektakel film uit Korea met Along with the Gods. Het begint bijna standaard te worden maar ook vandaag is er weer een Masterclass, Temple Clarke geeft er een met als onderwerp Storyboarding. Vergeet daarbij het VR programma niet en uiteraardde Late Night Talk show. En bijna niet genoemd is de toer welke je door het Eye kan nemen en zo een hoop over het Festival en de stappen van een avontuur te weten komt.

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Dag 6

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar