Site pictogram Movie Addicts

Dag 9 ImagineAFFF, een schiettent, timeloop en een geestige bedoening (maar dan niet grappig bedoeld)

Nog maar twee dagen en dan zit het er weer op, voor mij, want er is ook nog een best of Imagine op zaterdag. Vandaag hebben we weer horror op het programma en hoewel Downrange niet hoog op de publieksbeoordeling staat verwacht ik een (on)gezond portie gore om de dag mee te beginnen. Een Aziatische thriller mocht niet ontbreken dit jaar en met A Day beloofd dat weer een bijzondere te gaan worden. Pascal Laugiers heb ik eerder dit festival helaas gemist, maar zijn film pak ik toch mooi nog mee. Net zoals de The Hero’s Journey, een mooie route door het Eye die de 17 stappen van deze tocht beslaan.

Downrange

Vijf studenten, onderweg naar een kampeerweekend, krijgen een lekke band op een verlaten snelweg. Tijdens het verwisselen van het wiel ziet een van hen een kogel uit de band vallen. Al snel blijkt ergens een sluipschutter te zitten die het op meer dan alleen autobanden gemunt heeft. Klassieke slasher zet vol in op gore en shocks.

Mini Review

Een simpel gegeven en de makers doen daar ook geen moment moeilijk over. Het acteerwerk is niet zozeer hoogstaand en aangezien het om een georganiseerde carpoolgroep gaat waarbij niet iedereen elkaar kent is het niet erg dat er onderling niet veel chemie is. De makers concentreren zich vooral op de gore effecten van de slachtoffers welke stuk voor stuk bruut afgeschoten worden. Met het camerawerk is daardoor weinig mis en de makers hebben er zelfs nog wat spectaculaire stunts in verwerkt. Downrange is absoluut niet hoogstaand maar als Sniper/slasherfilm is deze film zeker geslaagd en zeer vermakelijk. Een nette 7

A Day

Jun-young heeft met zijn tienerdochter afgesproken in het centrum van Seoul. Onderweg ziet hij dat zijn dochter is aangereden. Wanneer hij naar haar toe gaat, springt hij terug in de tijd. Terwijl hij vastzit in een tijdlus, moet hij een manier vinden om zijn dochter te redden. Slimme tijdlus-thriller werkt zowel op intellectueel als op emotioneel niveau.

Mini Review

A Day kan het best omschreven worden als een dramatische Groundhog Day met thriller ellementen en dan op zijn Koreaans. De Koreanen weten wel hoe ze een verhaal moeten opbouwen waarbij je als kijker net als de hoofdpersonen stukje bij beetje meer over het plot te weten komt. De conclusie zorgt voor een spannende en emotionele finale. Dat moet je kunnen trekken en dankzij de sterke vertolkingen van de cast at ik het op als zoete koek. een mooie 8.

Incident in a Ghostland

Na de dood van haar tante erft Pauline haar huis op het platteland. Tijdens de eerste nacht met haar dochters Beth en Vera, wordt ze aangevallen en moet ze alles doen om haar kinderen te beschermen. Zestien jaar later is Beth een succesvol horrorschrijfster. Als zij Vera opzoekt, komt het verleden met volle kracht terug. IJzingwekkende psychologische horror van de maker van Martyrs.

Mini Review

Pascal Laugier wist ooit met Martyrs iets bijzonders af te leveren waar vele film liefhebbers het nog steeds over hebben. Met The Tall Man wist hij ook een behoorlijke film af te leveren welke de kijker na het zien ook nog eens liet nadenken over wat men zojuist gezien had en wat men over kan hebben om goed te doen en hoe goed is dat? Met Incident in Ghostland maakt hij wederom een Engelstalige film. Het verhaal lijkt een kant op te gaan en tot de twist lijkt er weinig aan de hand. Helaas zorgt de twist niet voor een meerwaarde, sterker nog het zwakt het geheel nogal af. Wat overblijft is een ongezond portie geweld tegen vrouwen/meisjes welke menigeen zal tegenstaan. Ik stoorde mij vooral aan het feit dat het verhaal simpelweg niet sterk genoeg was en dat Pascal meerdere malen terug grijpt op jumpscares en standaard zetten om het verhaal te laten eindigen. Niet slecht maar ook zeker niet hoogstaand, een 6

Wat valt er verder te beleven??

Met vertoningen van Junk Head en Isle of Dogs beloofd vandaag de spanning in het Silver Scream klassement opgevoerd te gaan worden want dit zijn beide toptitels dit jaar. Ook Mon mon mon Monsters!!! valt onder de aanraders vanavond. Ook vanavond is er weer een Masterclass en onder leiding van Peet Gelderblom wordt er uitgeweid over remaking fear. Dit is dan een mooie opzet voor de Cinema Egzotic vertoningen van The Fly en Invasion of the Bodysnatchers. Beide films zijn remakes waarbij het centrale thema refereert naar specifieke gebeurtenissen uit dat tijdperk, maar bovenal zijn het beide klassiekers welke het verdienen om op een groot scherm opnieuw aanschouwt te worden. Vergeet de VR films niet, ik heb er nu zelf een paar gezien en kan ze alleen maar aanraden en de laatste kans voor de Late Night Talkshow welke er op de afsluitende avond er niet zal zijn.

Invasion of the Bodysnatchers

The Fly

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar