Site pictogram Movie Addicts

De gouden neus van Imagine

Ik ben alweer 7 jaar vaste bezoeker van het Imagine Film Festival waar ik als fan van de fantastische film en Genre films jaarlijks goe aan mijn trekken kom. Imagine is een festival waar niet de meest normale en toegankelijke titels vertoont worden. Echter de afgelopen jaren valt mij op dat ze een steeds sterkere neus hebben voor titels welke na het festival een breder publiek lijken te trekken, maar ook titels die elke jaar meedingen voor de grootste filmprijzen. Denk aan Ex_Machina, Get Out! en Isle of Dogs. Echter ook kleinere titels weten steeds vaker de filmtheaters te bereiken en het doet mij deugd dat steeds meer zalen hun deuren openen voor titels die net even anders zijn dan andere. Wat ook opvalt is de diversiteit van deze titels, want als je dacht dat het allemaal fantasie of horrorfilms zouden zijn dan kom je bedrogen uit. Hieronder een greep van het resultaat dit jaar met zelfs een prachtige verrassing vanuit Imagine 2018!!!

Greta

Misschien niet de sterkste titel welke uitkwam na Imagine, maar toch zeker een bijzondere. Dit moderne sprookje waarin Isabelle Huppert schittert als de moderne heks kent helaas wat plot holes ten grote van een vulkaan krater. Dat neemt echter niet weg dat dit een zeer amusante thriller is waarbij de cast goed werk aflevert en Isabelle Huppert overduidelijk geniet van haar schurkenrol.

Mirai

Animatie van topkwaliteit en een prachtig fantasierijk verhaal over een jongetje dat worstelt met het feit dat hij een grote broer is geworden en niet alles meer om hem draait. Een kinderlijk verhaal zou je denken, maar wel zo gelaagd dat deze misschien eerder volwassenen zal aanspreken dan kinderen.

Der Goldene Handschuh

De meest smerige film van het jaar, de film waarvan je zou wensen hem nooit gezien te hebben. Dit waren een paar reacties van mensen na het zien van Der Goldene Handschuh bij het filmfestival in Berlijn. Wat ik vond van de film? Ik vond het een heftige op waarheid gebaseerde film welke alle romantische lading welke Hollywood vaak wel meegeeft aan serial killer volledig weglaat. Dit was inderdaad een heftige film, maar zeer zeker het aanzien waard voor iedereen die wel tegen een stukje smerigheid kan.

Ruben Brandt, Collector

Imagine weet al flink wat jaren te scoren met mooie vooral aziatische animatie films. Ruben Brandt, Collector is een uitzondering op deze regel en bewijst dat men in in Oost Europa ook fantastische films kan afleveren. Ruben Brandt was wat mij betreft het hoogtepunt van de afgelopen editie. Het is een eerbetoon aan de vele kunstvormen, heeft een fantastische soundtrack, is spannend, grappig en de animatie is zoals we nog niet eerder hebben gezien. Oja, laten we het verhaal ook niet vergeten. Deze film is zeker niet voor kleine kinderen, maar vanaf een jaar of 12 doe je jongeren eerder een plezier met deze film dan met menig ander familievermaak.

In Fabric

Een van de films welke ik helaas gemist had bij de afgelopen editie, maar die wel degelijk op mijn one to watch lijstje staat. Al was het alleen maar omdat ik al een fan was van Peter Strickland zijn vorige film The Duke of Burgundy. Maar zonder gekheid een fantastisch verhaal waarbij een rode jurk de macabere rode draad in het verhaal vormt is wel iets wat mij trekt en tja de stijl van Peter Strickland beloofd veel goeds.

Tigers are not Afraid

Vorig jaar zat ik zo in een dilemma over wat nu mijn favoriete Imagine film was. Ik ging uiteindelijk mee in de grote meute en koos voor Isle of Dogs. Tigers are not Afraid verdween nooit uit mijn gedachte en zie daar, deze film komt dit jaar toch uit in de bioscoop. Het aangrijpende verhaal van weeskinderen in een door geweld verscheurde achterbuurt is natuurlijk tragisch, maar door het fantasie gegeven wat in het verhaal is verweven wel heel goed behapbaar en misschien wel daarom nog aangrijpender. Een aanrader welke ik zeker weer ga bekijken.

Monos

De openingsfilm van het Imagine Film Festival van dit jaar mag gerust een visueel spektakel genoemd worden. Het verhaal rondom jeugdige guerrilla strijders die de verantwoordelijkheid hebben over een vrouwelijke gijzelaar. De groepsdynamiek, het verhaal rondom de gijzelaar en de waanzinnige beelden op de berg en in de jungle zorgen voor een bijzondere kijkervaring. Ik vroeg de regisseur na de vertoning of hij de film in èèn zin kon samenvatten en het antwoord was simpel gezegd nee. Je moet deze film gewoon beleven.

Little Monsters

De publiekspremière Little Monsters krijgt later dit jaar ook nog een release. Deze zomkom met Josh Gad en Lupita Nyong’o (Us) in de hoofdrollen beloofd grappig en bloederig te zijn en ik kan niet wachten want ja ook deze heb ik helaas moeten missen tijdens het festival.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar