Site pictogram Movie Addicts

Drama vanaf morgen in Cineville theaters te zien voor de hoofdfilms

Zoals al eerder aangekondigd zullen vanaf 11 april de films in de theaters die aangesloten zijn bij Cineville scenes vertonen welke ter ere van het tienjarig bestaan van Cineville zijn gemaakt. De eerste is genaamd Drama! van filmmaker Noël Loozen. Wij hebben deze mooie scene al gezien, net als de bezoekers van het spetterende Cineville feest trouwens. Wat zullen we erover zeggen? Het is een scene die je doet nadenken. Waarover? Dat zal bij iedereen anders zijn. Wat Noël wel voor elkaar gekregen heeft is een simpel concept op een manier brengen dat het bijna absurt maar toch zo herkenbaar is, oftewel een mooie binnenkomer voordat je een feature film gaat kijken.

Na aanleiding van de bijzondere scene hadden wij natuurlijk ook een paar vragen voor Noël

Noël waar kunnen filmliefhebbers jou nog meer van kennen? Spoetnik? Botanica? Limburgia?
Noël wat ging er door je heen toen de opdracht kreeg van Cineville? Ik kreeg niet echt een opdracht van Cineville, doe maar wat je wilt doen: hier wat centjes en een podium in de cinema. Ik had denk ik een grote lach op mijn gezicht.
Drama, is wat je noemt een echte tranentrekker Hoe ben je hier opgekomen? Wat was je inspiratie? Ik denk dat inspiratie heel erg in je onderbewustzijn ligt of in herinneringen die zich vormen naar verhalen. Voor Drama denk ik dat mijn aquarium die inspiratie is geweest waar ik samen met zoontje vaak naar de vissen kijk. Een van deze vissen heeft een soort gezwel en dat lijkt een beetje op een druppel. Ik denk dat iets heeft getriggerd.
Een dergelijke vrijheid zoals je van Cineville kreeg maak je niet elke dag mee als filmmaker, Wat is hier het voordeel aan? en wat het nadeel? Alleen maar voordeel hoor.
Wat wil je mensen meegeven als ze jou scene zien voor de film? Dat ze best mogen huilen. Laat die tranen rollen!
Wat voor projecten heb je nog meer op stapel staan? Ik ben momenteel bezig met het schrijven van mijn eerste speelfilm. Ook ben ik bezig met een fotografie boek waarin ik fantaseer over hoe en waar ik zal sterven genaamd The End.
Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar