Site pictogram Movie Addicts

Driving North 1 t/m 11 oktober

driving-north-01(1)

Dit jaar keert Driving North voor de derde maal terug in Amsterdam en kan er vlakbij het IJ genoten worden van een openlucht bioscoop en een drive-inn experience zoals we in zoveel films en series hebben kunnen zien. Het programma heeft een duidelijk roadmovie thema en met bovenstaande titels is dan ook niets mis. Sterker nog er zitten een paar regelrechte klassiekers tussen de toppers. Mocht je toch nog twijfelen? De komende weken bespreken we hier elke film welke ook zal draaien tijdens Driving North maar eerlijk gezegd kan je bijna niet fout zitten tijdens Driving North. Hieronder een overzicht van de films incl trailers voor meer info en tickets ga naar Driving North

 

1 oktober Thelma & Louise (1991)

In eerste instantie stond de eerste Back to the Future film op de planning, echter door omstandigheden ging dit niet door. Nu heeft de organisatie een fantastische vervanger gevonden met de klassieker van Ridley Scott: Thelma & Louise. In deze licht feministische roadmovie trekken Thelma (Geena Davis) en Louise (Susan Sarandon) erop uit om aan de dagelijkse sleur te ontsnappen. Tijdens hun tocht gaat het mis wanneer Louise een man neerschiet die Thelma probeert te verkrachten. De dames slaan op de vlucht met alle gevolgen van dien.

2 oktober The Adventures of Priscilla: Queen of the Dessert (1994)

Op dag 2 wederom een roadmovie klassieker. Deze film werd een regelrechte arthouse hit in 1994, waarin vele voor het eerst kennis maakte met Hugo Weaving (The Matrix trilogie en V for Vendetta), Guy Pearce (L.A. Confidential en Memento), maar waarin bovenal de altijd stoere en ijskoude Terrence Stamp verraste met een zeer gevoelige rol. In deze roadmovie volgen we 2 travestieten en een transseksueel tijdens hun showtour door de woestijn welke uiteraard de nodige hoogte en dieptepunten kent.

 

3 oktober Cry-Baby (1990)

Cry-Baby is zo een film die over de jaren heen een cult status heeft opgebouwd. Met Rikki Lake (later bekend als talkshowhost), Traci Lords (voormalig pornoster) en rock en roll punker Iggy Pop in de cast nam John Waters een groot risico, maar hij had nog iets achter de hand. Namelijk een jonge Johnny Depp in de titelrol voor wie dit een hoofdstuk was in de lange reeks van excentrieke rollen die hij door de jaren heeft vertolkt. In Cry-Baby weet bad boy en lid van de Drapes Cry Baby het hart te winnen van een plaatselijke schone zint diens ex, en tevens lid van de rivaliserende Squares, op wraak met alle gevolgen van dien.

4 oktober Chef (2014)

Een van mijn favoriete films uit 2014 en qua films over eten één van de toppers in het genre. En niet te vergeten is ook dit weer een roadmovie. Chef draait om Carl Casper (Jon Favreau) die tijdens een breakdown niet alleen zijn baan verliest maar ook een internet sensatie wordt daar zijn uitbarsting viraal gaat. Tijdens een trip met zijn ex-vrouw Inez (Sofia Vergara) en hun zoon Percy (Emjay Anthony) pakt hij zijn oude droom op om een foodtruck te starten. Heb je goed gegeten voor deze film? Maakt niet uit want je krijgt spontaan trek wanneer je al het lekkers wat voorbij komt ziet verschijnen in de smakelijkste film van 2014.

5 oktober Almost Famous (2000)

Almost Famous was destijds de doorbraak voor Kate Hudson (dochter van Goldie Hawn) maar ook gewoon een dijk van een film welke door vele wel misschien als beste film uit het jaar 2000 gerekend werd. De film werd destijds een beetje ondergesneeuwd door titels als Traffic, Erin Brockovich en natuurlijk Gladiator, maar het schrijfwerk werd niet voor niets beloond met Oscargoud. In Almost Famous volgen we de jonge William Miller die voor het blad The Rolling Stone een artikel schrijft over de band Stillwater waar hij ook mee gaat op hun tour door Amerika.

6 oktober Days of Thunder (1990)

Days of Thunder is misschien een beetje een vreemde eend in de bijt want dit is niet de beste film van Tony Scott, Tom Cruise of Nicole Kidman. Wat deze film wel bijzonder maakt is dat dit de eerste samenwerking was tussen Tom Cruise en Nicole Kidman die later dat jaar ook trouwde en tijdens hun huwelijk, welke tot 2001 duurde, nog 2 keer samenwerkte in Far and Away en Eyes Wide Shut. Tom Cruise speelt coureur Trickle een getalenteerde Nascar rijder met een kort lontje. Hij krijgt een relatie met hersenchirurg Claire (Nicole Kidman) wat hem in rustiger vaarwater lijkt te brengen, maar wanneer nieuweling Russ Wheeler (Cary Elwes) ten tonele verschijnt, lijkt het toch weer fout te gaan.

 

7 oktober Furious 7 (2015)

Het zevende deel alweer van de Fast and Furious serie en alleen vanwege het treurige gegeven dat dit Paul Walker zijn laatste film is was dit al een instant klassieker. In Furious 7 krijgt de groep te maken met Deckard Shaw, de nog gevaarlijkere broer van Owen uit deel 6. Deze zint op wraak op de mannen die zijn broertje in coma hebben gebracht echter blijkt de groep een sterk geheel te vormen zoals we ze kennen. Deckard blijkt zelf echter ook een gevaarlijkere tegenstander dan Toretto en zijn ‘Family’ hadden gedacht, wanneer hij al snel een van de leden weet uit te schakelen.

8 oktober Easy Rider (1969)

Over klassiekers gesproken, Easy Rider is waarschijnlijk de klassieker onder roadmovies. Deze film is alweer meer dan 45 jaar oud en met oude helden als Jack Nickolson, Peter Fonda en Dennis Hopper (die de film ook regisseerde). Easy Rider verteld het verhaal van twee bikers die een tocht door Amerika maken en daarbij ieder hun eigen doelen hebben maar de avonturen samen beleven.

 

9 oktober Ex_Machina (2015)

Ex_Machina won eerder dit jaar de publieksprijs op het Imagine Fantastische Filmfestival en Imagine presenteert hem nu in hun programma avond. Ex_Machina verteld het verhaal van Caleb (Domnhall Gleeson) een IT specialist die wordt uitgenodigd om een aantal dagen op het luxe resort te verblijven van Nathan (Oscar Isaac), de steenrijke oprichter van het bedrijf waarvoor hij werkt. Eenmaal aangekomen blijkt het niet zomaar een bezoek te zijn, maar wordt hem gevraagd mee te werken aan een test om te bepalen in hoeverre robot Ava (Alicia Vikander) voldoet aan de eisen van kunstmatige intelligentie. Naarmate Caleb vordert in zijn onderzoek bekruipt hem het gevoel dat hij bespeeld wordt maar door wie?

 

10 oktober Double Bill: Grindhouse. Planet Terror en Death Proof (2007)

Ook de horror fans worden niet vergeten tijdens Driving North met de onvervalste Grindhouse combo van Quentin Tarantino en Robert Rodriguez. Waar Death Proof ons laat zien dat Kurt Russel een top acteur is (iets wat hopelijk tijdens The Hatefull Eight ook weer te zien zal zijn) en een onvervalste creep welke je stiekem ook toejuicht. Met een van de langste achtervolging scenes en weer een aantal briljante dialogen is dit weer een typische Quentin Tarantino film. Planet Terror daar en tegen is van begin tot eind een over de top eerbetoon aan de Grindhouse films met een (on)gezonde dosis gore. Wanneer een biologisch wapen in de vorm van een gas bewoners verandert in vlees etende zombies is het aan een kleine groep overlevende om de zombies en de mensen die dit wapen

 

11 oktober The Motorcycle Diaries (2004)

Na 10 dagen van mooie, aangrijpende en spectaculaire films sluit Driving North af met een klassieker. The Motorcycle Diaries verteld het verhaal van Ché Guevera voordat de wereld hem leerde kennen als vrijheidsstrijder in Cuba. Tijdens een roadtrip samen met een vriend wordt Ernesto (zoals hij toen nog door het leven ging) zijn blik op de wereld gevormd. Een proces waar hij van jonge uit een redelijk beschermde omgeving wordt gevormd tot de man met een visie zoals hij later bekend werd.

Zoals jullie zien alleen maar toppers tijdens 11 dagen Driving North met titels welke je gezien moet hebben of het waard zijn om een 2de,3de, 4de, etc, etc keer te zien.films die bij elkaar zestien Oscar nominaties gescoord hebben en er daadwerkelijk vier verzilverd zagen worden buiten de vele andere awards. Bij de films zijn er genoeg en diverse versnaperingen te verkrijgen en wat een service je hoeft hier tijdens de film niet eens je auto voor uit. Wij hopen jullie dan ook te zien tijdens een van deze dagen.

www.drivingnorth.nl

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar