Site pictogram Movie Addicts

Dutch Comic Con 2016 Verslag van dag 2

Dit jaar was daar de 2de editie van Dutch Comic Con in de Jaarbeurs Utrecht en nadat het vorig jaar allemaal niet uitkwam om deze beurs te bezoeken stond deze dit jaar wat hoger op het lijstje bij mij. Helaas werd de editie dit jaar overschaduwd door de aanslagen in Brussel afgelopen week, waardoor de beveiliging een stuk meer was aangescherpt en nog vervelender er gasten zich hadden afgemeld vanwege de toegenomen terreurdreiging. Gelukkig kwamen er nog genoeg gasten en was er genoeg te doen

Omdat de kinderen ondanks dat de klok een uur vooruit ging besloten uit te slapen vertrokken we iets later dan gepland richting de Comic Con. Dit had echter als voordeel dat we sneller konden doorlopen bij de ingang waar we direct werden verwelkomd door een levensgrote Hulk

Vervolgens kwamen we langs verschillende iconische voertuigen waar je voor een paar euro ook in mocht zitten. Voor mij waren foto’s op afstand genoeg en ik betrapte me erop toch nog steeds heel nieuwsgierig te zijn naar de Ghostbuster film welke in mei uit moet komen.

We vervolgden onze weg naar de Star Wars area, waar er hordes verschillende Stormtroopers rondliepen en mijn zoon, een echte Star Wars (Rebel) fan, zijn ogen uitkeek. Helaas was de uitgebreide Nerfbaan slecht een veredelde schiettent waar er op (onschuldige!!!!) Ewoks geschoten kon worden. Als beloning kregen de kinderen (en volwassenen) een Rebel diploma. Wat echter wel kicken was waren de na gebouwde Star Wars schepen waar je mee op de foto kon.

In de grote hal was er verder ook een Celebrity Area, welke zogezegd iets minder gevuld was, maar welke nog genoeg bekijks trok.

Wij trokken uiteraard door naar de hal met een kids area en hoewel het kleine springkasteel genoeg bekijks trok, had wat betere supervisie hier geen kwaad gekund. De Dinsney XD Area was echter weer top waar de kids konden chillen, knutselen, gamen en series konden kijken van Marvel, Star Wars Rebels en My Little Pony. Het grappige was echter dat beide keren dat ik kwam kijken de bioscoop area gevuld was met volwassenen die aan het chillen waren. Hiernaast konden de kinderen zich ook nog laten schminken als Transformer of My Little Pony (maar waarom geen superhelden???)

Op het grote podium werden Cosplay wedstrijden gehouden, concerten gegeven (o.a. the Misfits) en kwamen bekende gasten aan het woord zoals de Hillywood dames, waarbij het publiek ook vragen mocht stellen.

Verder naar de 3de hal daar was er genoeg ruimte voor de verschillende stands om met allerlei merchandise te staan. Van comics tot posters, beelden, knuffels, hebbedingen etc etc er was van alles wat voor de fans van Animé, superhelden, games en horrorfans. Ook was er in deze hal ruimte gereserveerd voor verschillende artiesten. Van tekenaars, schrijvers bouwers en make-up en grime artiesten welke ook demonstraties gaven.

Achterin was er ruimte gereserveerd voor de gamefans waarbij er verschillende wedstrijden werden georganiseerd en uitgezonden op een groot scherm van Streetfighter tot Fifa2016 tot League of Legends.

Rustig aan pikte we nog foto’s mee van andere bezoekers, welke duidelijk hun best hadden gedaan om een mooie verschijning te zijn op Comic Con. Sommige omdat ze meededen aan de Cosplay wedstrijden andere omdat ze hier gewoon als hun favoriet fantasy wezen konden rondlopen, waarbij ze minder zouden opvallen dan wanneer ze zo over straat zouden gaan. Nee, Dutch Comic Con kan ondanks een paar verbeter puntjes (Kids area begeleiding, grote van larp Area van House of Wax, aandacht voor tekenartiesten en waarom op Ewoks schieten!?!?!?!?!?) zeker een zeer geslaagd evenement genoemd worden. Is het naast de die hard fans ook geschikt voor het hele gezin incl. kids? Jazeker, bereid je kinderen wel een beetje voor op de wat extremere/engere/bloederige figuren die rondlopen en deze kijken hun ogen uit bij alle gasten die verkleed zijn. Ikzelf heb helaas de première van Outcast en 11.22.63 gemist. In het geval van Outcast vond ik dat minder erg aangezien ik anders ruim 2 maanden moest wachten op een vervolg. Een geslaagd dagje en zeker voor herhaling vatbaar als comic/fantasy fan en als uitje voor het gezin die wel wat hebben met superhelden en andere fantasy en sci-fi werelden. En bij de volgende zorgen dat ik 2 dagen ga, 1 dag met het gezin en 1 om iets meer mijn geek on te krijgen.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar