Site pictogram Movie Addicts

Dutch Comic Con (25&26 maart in de Jaarbeurs Utrecht)

Nog een kleine twee weken en dan is het weer zover, de derde editie van Dutch Comic Con is daar!!!! En net als vorig jaar is dit evenement alleen nog maar meer gegroeid. Met meer gasten, spellen, evenementen, stands en cosplay worden alle bezoeker201s ook dit jaar weer vermaakt en is dit evenement niet alleen een feest voor comic fans, maar ook voor iedereen die houdt van het fantasie genre welke natuurlijk heel breed is. Hieronder een kleine impressie over wat er te verwachten is dit jaar.

Gasten

Net als elk jaar is er weer gezorgd voor een diversiteit aan gasten waar bezoekers mee op de foto kunnen of handtekening van kunnen krijgen. hier een kleine greep uit de vele gasten.

Dirk Benedict

Dirk is natuurlijk het meest bekend van zijn rol als Templeton ‘Face’ Peck in The A-Team, maar heeft ook prominente rollen gespeeld in series als Charlie’s Angels en natuurlijk Battlestar Galactica. Dirk zal beide dagen aanwezig zijn op Dutch Comic Con.

Lennie James

Deze Britse acteur timmert al behoorlijk wat jaren aardig aan de weg met rollen in films als Snatch (van Guy Ritchie), Sahara (Naast Matthew McConaughey en Lockdown (Naast Guy Pierce). Daarnaast is bekend gemaakt dat hij ook een rol zal vervullen in het langverwachte Bladerunner 2049 van Denis Vileneuve. Daarnaast is Lennie ook veelvuldig in verschillende TV-series te bewonderen waaronder het immens populaire The Walking Dead waarin hij de rol van Morgan Jones vertolkt.

Gates McFadden

Gates McFadden is vooral bekend als Dr Beverly Crusher uit de serie Star Trek: The Next Generation. Deze rol vertolkte zij jaren in de serie en uiteraard ook daarna in een aantal films met dezelfde cast. Wat veel mensen niet weten is dat Gates ook een vooraanstaand choreograaf was welke verantwoordelijk was voor de choreografie in de Jim Henson klassiekers Labyrinth en The Dark Crystal.

Ian McNeice

Ian is vooral bekend van zijn terugkerende rol van Winston Churchill in de succesvolle serie Dr Who. Daarnaast was hij ook te zien als de gemene Baron Harkonnen in de klassieker Dune en heeft hij rollen gespeeld in Ace Ventura: When Nature Calls (tegenover Jim Carrey) en The Englishman Who Went Up a Hill and Came Down a Mountain (tegenover Hugh Grant).

Daarnaast zijn er nog meer acteurs te zien uit onder andere Vikings (Alexander Ludwig), Farscape en Mad Max 2(Virginia Hey) en Once Upon A Time (Sean Maguire) en nog veel meer

Overige gasten

Naast de film en TV sterren zijn er ook andere gasten te zien en te ontmoeten tijdens het festival welke op verschillende wijze een grote invloed hebben op het fantasie genre voor jong en oud.

The Hillywood Show

Na een zeer succesvol bezoek vorig jaar was de roep om een terugkeer groot voor deze twee zusjes en de organisatie en de zusjes dachten er hetzelfde over dus zijn ze er dit jaar weer!!! Weet je nog niet wie deze dames zijn? kijk dan onderstaande clip.

Pinkstylist

Hij was al aanwezig op de afgelopen X-Mass edition en keert nu terug. Deze fantastische transformatie en make-up artiest heeft prachtige Youtube filmpjes online staan en zal tijdens Dutch Comic Con live zijn transformatie tonen aan het aanwezige publiek.

Paul van Loon

Ook Paul van Loon is een terugkerende gast tijdens deze Comic Con. Deze schrijver welke grote bekendheid verwierf met zijn Griezelbus en Dolfje Weerwolfje boeken zal wederom  een dag aanwezig zijn. En voor alle ouders die hun kinderen bekend willen maken met wat griezelwerk dan raden wij hun zijn boeken aan. Hij zal aanwezig zijn om te signeren en zal uiteraard ook weer de nodige vragen beantwoorden van fans.

Stefanie Joosten

Deze Nederlandse Actrice en model brak in 2011 door in Japan toen ze voor een uitwisselingsproject voor haar studie daar was. In het begin als model en later als stemactrice als Quiet (its all in the name) in de Metal Gear Solid reeks. Tegenwoordig richt ze zich steeds meer op acteerklussen. Zo zal zal ze komend jaar te zien zijn in te science fiction film Rekindle

Cinema

Ook dit jaar valt er weer genoeg te zien tijdens Comic Con. Waar vorig jaar Outcast veel bekijks trok is hhet dit jaar de beurt aan Into the Badlands en Fear the Walking Dead, twee serie van AMC studio’s de partner van Dutch Comic Con dit jaar. Kinopolis stelt speciaal een van hun zalen beschikbaar voor de vertoningen van de eerste afleveringen van het tweede seizoen van deze series.

Wat nog meer?

Uiteraard is er weer een hal vol stands waar men goodies, comics, film en andere goederen kan kopen, tevens zullen er ook weer veel artiesten aanwezig zijn. Uiteraard is er ook weer een grote game gedeelte waarbij Nintendo een prominente plek heeft veroverd. En hebben we het al over het Cosplay gedeelte gehad? Nee inderdaad er is weer een cosplay wedstrijd, maar ook de gewone bezoeker welke verkleed komt wordt in de gaten gehouden en wanneer opvallend genoeg ook in het zonnetje gezet. Ook zijn er weer Q&A’s met verschillende prominente gasten. Kortom Dutch Comic Con pakt weer groots uit en biedt jong en oud meer dan genoeg om hun ogen uit te kijken en er een echt dagje uit van te maken.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar