Site pictogram Movie Addicts

Dutch Comic Con Winter Edition (18 & 19 november Jaarbeurshallen Utrecht)

Alle Cons terzijde is Dutch Comic Con nog altijd de grootste beurs die er is in Nederland en naast de reguliere editie is er dit jaar ook weer een winter editie zodat de liefhebbers niet een heel jaar hoeven te wachten tot de volgende Dutch Comic Con. Hoewel iets kleiner aangekleed was de editie vorig jaar wel heel sfeervol met een echt kerst thema. Dit jaar staat deze editie wat eerder gepland waardoor het kerst thema wegvalt, maar wat valt er dan nog wel te beleven (voor zover bekend)

Het programma

Zoals gebruikelijk is er een maand voor het evenement nog niet alles bekend, maar het programma begint wel al vorm te krijgen inclusief een aantal gasten welke act de presence zullen geven op deze winter editie. Hieronder alvast een update van wat er nu bekend is en uiteraard houden we jullie ook op de hoogte van wat er allemaal nog bij komt in de laatste 4 weken tot aan het weekend van 18 & 19 november.

Cosplay

Uiteraard is er weer een Cosplay contest waar de inschrijving inmiddels voor gesloten is, maar niet getreurd want er is ook een heuse catwalk waarbij ook niet contenders hun outfits aan het publiek kan tonen. Zoals elke editie zullen liefhebbers weer hun ogen de kost kunnen geven aan de vele die tijd en aandacht hebben besteed om er zo goed mogelijk uit te zien op deze beurs. Cosplay groepen als the Ghostbusters, 501st legion Dutch Garrison, Dutch DC Squad en the Flying Dutch zullen aanwezig zijn. Met Maul Cosplay, Fenix Fatalist en Germia Cosplay zijn er ook een aantal bekende internationale cosplayers aanwezig als jury maar ook om een praatje mee te maken of mee op de foto te gaan.

Special Guests

Uiteraard zijn er ook weer een aantal acteurs te gast welke bekende rollen in het fantasie genre spelen of hebben gespeeld. Noem Jared Gilmore is als Henry een bekend gezicht uit de Once Upon a Time serie. Spencer Wildling zal qua uiterlijk niet heel erg herkenbaar zijn en opvallen, hoewel, zijn imposante figuur zorgde ervoor dat hij in vele films en series een rol te pakken heeft gekregen. Zo is hij te zien geweest in Guardians of the Galaxy, Hitchhikers guide to the galaxy, Wrath of the Titans en misschien wel het bijzonderste hij was Darth Vader in Rogue One: A Star Wars Story waarbij James Earl Jones wel de stem verzorgde. Ook is er Nederlandse inbreng met de komst van Lotte Verbeek welke te zien is in The Last Witchhunter maar ook in series als Outlander en The Borgias.

Games

Ook het Gameprogramma wordt steeds groter, vind ik een groot voordeel aangezien mijn zoon zich hier uitstekend vermaakt en mijn bezoek bij elke beurs zo wat verlengt kan worden. Dit jaar staan er een flink aantal toernooien gepland voor Pro-gamers maar ook voor de casual gamers onder ons. Voor de old-skool gamers is er ook de mogelijkheid om bord en kaartspellen te spelen (Anyone up voor a game of Magic the Gathering???) Ook zullen er demostraties van nieuwe spellen gegeven worden, waarbij ik vermoed dat de virtual reality kant een aardig podium zal gaan krijgen.

Merchandise

Uiteraard valt er ook weer genoeg te shoppen voor de vele verzamelaars van Games, Comics en merchandise. Met een hal waarbij vele bekende en mindere bekende uitbaters staan uitgestalt. Ook is er een Artist Alley waar verschillende tekenaars aanwezig zullen zijn en je je eigen original ondertekend en wel kan scoren.

Wat nog meer……

Ook dit jaar valt er weer te speeddaten tijdens Comic Con, zijn er verschillende lezingen en workshops, is er weer een battle tussen helden en schurken (ditmaal in de vorm van een kleurplaten battle) is er de mogelijkheid een motion capture suit uit te proberen, valt er virtual reality uit te proberen en nog veel meer.

 

Kortom het programma tot nu toe is al veelbelovend en er volgen nog 4 weken met genoeg acts, gasten en andere activiteiten welke nog aangekondigd zullen worden.

Aftermovie Dutch Comic Con

 

Voor meer informatie check de:

website

Facebook

Twitter

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar