Site pictogram Movie Addicts

Dutch X-Mas Con

Komend weekend is het zover dan vind in de Jaarbeurs te Utrecht de Kerst editie van Dutch Comic Con plaats. Waar Bones, Bats en Dice helaas geen doorgang vond dit jaar pakt de organisatie wel uit met deze wintereditie. Hier een kleine greep uit de gasten welke aanwezig zullen zijn en wat er zoal nog meer te beleven zal zijn voor jong en oud.

Sibel Kekilli.

De Duitse actrice met Turkse wortels is bij het grote publiek bekend door haar rol als Shae in Game of Thrones. In haar thuisland won Sibel tweemaal de Deutscher Filmpreis voor haar rollen in Die Fremde en Gegen die Wand. Voor de laatste won ze ook nog de prestigieuze Bambi prijs voor Beste Actrice. Tegenwoordig is ze te zien in de Duitse Krime Tatort als rechercheur Sarah Brandt. Sibel is het volledige weekend aanwezig op Dutch Xmas Con.

Pink Stylist,

Grimeur master PinkStylist aka Charlie Short, zal zichzelf beide dagen transformeren tot een van zijn prachtige creaties tijdens zijn workshops op Dutch Xmas Con. Bovendien krijgen bezoekers daarna de mogelijkheid met deze schmink gigant op de foto te gaan. Voor cosplayers een echte aanrader dus!

Paul van Loon

zal aanwezig zijn op de kersteditie! De auteur hoeft geen introductie, want zijn alom bekende boeken (De Griezelbus, Dolfje Weerworlfje, e.a.) zijn ook buiten Nederland en België een ware schot in de roos. Duitsland, Denemarken, Spanje, Engeland en zelfs Japan zwichtten voor zijn griezelige verhalen. Daarnaast is zijn werk ook omgezet in musicals, films en zelfs een spectaculaire Efteling show.
Paul van Loon zal enkel op zondag aanwezig zijn, maar signeert met plezier jouw exemplaar van zijn boeken. In de Photobooth kunnen bezoekers ook met de auteur op de foto!

Samantha Ferris

De Canadese actrice is vooral bekend van haar rollen als Ellen Harvelle in de iconische serie Supernatural (welke alweer zijn 12 seizoen ingaat in oktober) en Nina Jarvis in The 4400, maar speelde ook rollen in series zoals Stargate SG-1, Smallville en Battlestart Galactica. Daarnaast was ze ook te zien in een aantal films, waaronder The Tall Man en Along Came a Spider!

Jason Isaacs

Deze acteur is waarschijnlijk het bekendst door zijn rol als Lucius Malfidus in de Harry Potter films en Kapitein Haak in Peter Pan. De Britse acteur staat bekend om zijn vertolking van bedreigende en berekenende schurken. Jasons acteerwerk kun je verder ook zien in Armageddon, Black Hawk Down, The Patriot (waar zijn koelbloedig optreden goed ontvangen werd door het publiek) en de cult klassiekers Event Horizon en Dragonheart. Jason zal beide dagen aanwezig zijn.

James Cosmo

Deze acteur maakte een naam voor zichzelf als de Schotse ’tough guy’, met genoeg charisma op het grote scherm. Buiten het Verenigd Koninkrijk is Cosmo vooral bekend als Angus MacLeod in Highlander, Campbell in Braveheart en Vadertje Kerst in de verfilming van The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe. Tijdens zijn carriere heeft Cosmo rollen gespeeld in de veelgeprezen Trainspotting, The Last Legion, Troy en de korte sci-fi film 2081. Tot voor kort speelde Cosmo de rol van Jeor Mormont, de Lord Commander van de Night’s Watch in de serie Game of Thrones. James Cosmo zal beide dagen aanwezig zijn op Dutch X-Mas Con.

 

Cosplay

Uiteraard speelt ook Cosplay weer een grote rol op deze beurs. De Nederlandse Pretzl Cosplay zal aanwezig zijn met een eigen stand en zal ook een workshop verzorgen. Who you gonna call? Precies Ghostcorps: Ghostbusters Dutch Division deze Hollandse ghostbusters Fan platform biedt genoeg voor fans van zowel de oude als de nieuwe Ghostbusters. De Dutching Dead zijn er ook bij oftewel ben jij een Walking Dead Fan (ik wel) dan is deze stand echt wat voor jouw!!! Oja het is bijna Kerst …. oftewel tijd voor Krampus. Ook hier is een stand voor aanwezig waarbij er ook een lezing zal plaatsvinden over deze minder lieve variant van vadertje kerstmis. Uiteraard zal er ook weer een wedstrijd plaatsvinden dus genoeg Cosplay om je ogen bij uit te kijken.

Gaming

Ook voor de gameliefhebber is er genoeg te beleven met twee evenementen rond FIFA17 en HeartStone: Heroes of Warcraft. maar voor de Old-School gamers wees gerust want er is ook een heuse retro Arcade hall opgezet waarbij je spellen als Time Crisis 3, Sega Race Game, Soul Calibur 2, Tekken en Metal Slug kunt spelen. Vergeet dus absoluut geen kleingeld mee te nemen.

 

Buiten dat je met acteurs en artiesten op de foto kunt is er dus nog genoeg anders te beleven zo zijn er vele stands voor comic, movie en gameliefhebbers met genoeg merchandise en wannahaves om iedereen van de nodige spullen en informatie te voorzien. Is er een heuse Artist Alley, worden er workshops gegeven en is er een heuse speeddating evenement georganiseerd tijdens de beurs. Kortom genoeg te beleven dus tijdens het weekend van 17 en 18 december

Voor informatie en kaartverkoop check de website van Dutch X-Mas Con

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar