Site pictogram Movie Addicts

DVD review Absolutely Fabulous (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray).

DVD review Absolutely Fabulous (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray).

Absolutely Fabulous was zo’n iconische jaren 90 serie welke al 2 keer een comeback maakte op tv met seizoenen in 2001 tot zelfs 2011. Uiteindelijk besloten de dames afgelopen jaar er een film tegenaan te gooien. Dan rijst de vraag of de sfeer en de humor welke de serie iconisch maakte ook over te brengen is op het grote scherm, in 1,5 uur in plaats van 25 minuten durende afleveringen zoals op tv.

Edina en Patsy zijn nog altijd onafscheidelijke socialites, die eigenlijk niets doen met hun leven behalve feestjes afgaan en zuipen. Edina is daarnaast ook aan het werk als pr-agent voor een aantal Britse artiesten. Wanneer Kate Moss haar PR-agent heeft laten gaan besluiten de dames ervoor te zorgen dat Edina haar binnen gaat halen als klant. Wanneer dit faliekant misloopt, wordt Edina prompt de meest gehate vrouw van Groot-Brittannië. Zij en Patsy besluiten naar de Franse kust te trekken om daar van alle aandacht weg te komen, maar of dat nou zo een goed idee was?

Absolutely Fabulous was misschien wel het paradepaardje van Jennifer Saunders welke in Engeland door de jaren heen nog veel meer gedaan heeft. Maar of het nu komt door de jaren, de serie begon in 1992, of dat het nu een film is van anderhalf uur laat ik in het midden, maar zo grappig als de serie was wordt het nergens in de film. De scherpte lijkt grotendeels te ontbreken en steekt eigenlijk vooral de kop op wanneer de twee onuitstaanbare dames met Edina haar familie(Moeder, dochter en kleindochter) te maken heeft. Ook de altijd verwarde assistent Bubble weet nog voor een aantal leuke momenten te zorgen. Edina der ex-man komt ook nog even voorbij maar dit wordt vooral heel flauw uitgespeeld, net zoals veel scenes en verhaallijnen nogal belegen aanvoelen. Meerdere stukken hadden beter als sketch benaderd kunnen worden om deze beter uit te laten komen. De serie bied wel een feest der herkenning voor bekende Britten, welke allemaal zichzelf spelen en daarbij zichzelf veelvuldig belachelijk maken. Helaas is dat niet genoeg om deze film volledig te redden. De film weet maar sporadisch echt grappig te zijn en veel meer dan een glimlach leverde dat eigenlijk niet op. En ja ik was wel degelijk fan van de serie. Jennifer Saunders en Joanna Lumley hebben wel degelijk nog altijd een goede klik en zijn nog altijd echt Patsy en Edina echter werken er veel scenes gewoon niet zoals dat voorheen in de serie wel werkte. Voor de fans zal er nog genoeg te genieten zijn maar ook die kunnen niet ontkennen dat deze film niet datgene brengt waarop vele gehoopt hadden.

Extra’s

Naast de verplichte making of welke niets bijzonders vermeld is er ook een interview met de gepensioneerde Dame Edna, die ook een cameo in de film heeft. Dit was voor mij de hoogtepunt van het schijfje aan gezien Dame Edna nog alijd heel scherp is en dit vooral voor de persoon die het interview afneemt een pijnlijke ervaring waarbij hij goed op zijn plaats gezet wordt.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar