Site pictogram Movie Addicts

DVD Review Action Point ( Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

DVD Review Action Point ( Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Johnny Knoxville staat natuurlijk nog altijd vooral bekend om Jackass. Naast de serie, meerdere films en de spin-off Bad Grandpa heeft hij tussendoor ook nog wel wat andere dingen gedaan maar zo succesvol als Jackass werd het nooit. Met Action Point gaat hij met voormalig Jackass collega Chris Pontius aan de slag om iets van de Jackass magie in een echt scripted film.

D.C. moet op zijn kleindochter passen welke thuis zit met een gebroken been. Tijdens hun quality time verteld hij haar het verhaal over hoe hij vroeger een pretpark runde en hoe haar moeder hem hierbij hielp. Action Point, zoals het heette was niet een gewoon park. Nee, het was een park waar alles mocht, maar of dat nou zo een goed idee was?

Johnny Knoxville staat natuurlijk niet bekend om zijn acteertalent, maar wist in het verleden vaker te verrassen en te scoren met zijn komisch timing. Action Point valt wat humor betreft regelmatig terug op Jackass-achtige acties en het charisma van Johnny Knoxville en dat is ook nodig. Het verhaal stelt niet zo veel voor en er wordt in de breedte ook niet heel goed geacteerd. Maar gelukkig zorgen de foute stunts en grappen dat de film net dat campy gevoel houd wat Jackass ooit zo succesvol maakte. Wat wel duidelijk werd is dat Johnny nog genoeg charisma heeft en een hoop incasseringsvermogen want ondaks dat de jaren voor hem ook steeds meer gaan tellen maakt hij toch een paar flinke klappen. En nee daar kwam geen stuntman bij kijken. Mede Jackass collega Chris Pontius, bewijst dat acteren echt niets voor hem is want er kwam volgens mij geen regeltje tekst fatsoenlijk uit bij hem. Voor de rest was het vooral chaos wat de klok sloeg en moest de film vooral een vrolijke rommelige bende worden zoals Jackass dat een beetje was. Helaas zit er te weinig chemie in de cast om net zo aan te slaan als Jackass en zoals gezegd heeft het verhaal ook niet veel om het lijf. Wat rest is een tussendoortje wat je snel weer vergeet of waarna je een van de Jackass delen opzet om weer echt te genieten van foute stunts en grappen.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar