Site pictogram Movie Addicts

DVD Review Allied (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

DVD Review Allied (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Brad Pitt en vrouwelijke tegenspelers hebben in de loop van zijn carriére voor de nodige tumult gezorgd.  Waar in het verleden hij het regelmatig heeft aangelegd met vrouwelijke tegenspelers was zijn inmiddels ex-vrouw Angelina Jolie ervan overtuigd dat Brad het in Allied het had aangelegd met de niet onaantrekkelijke Marion Cotillard. Een storm in een glas water bleek achteraf, maar maakte mij wel nieuwsgierig naar deze film zodat ik deze thuis alsnog een kans wilde geven.

Max Vatan is een Canadeze officier en spion bij het Britse leger. tijdens een missie in Marokko komt hij in contact met mede spionne en verzetsstrijder Marianne Beauséjour. Tijdens hun missie bloeit er iets moois op tussen de twee. Max besluit haar mee naar Londen mee te nemen waar ze trouwen en en een kind krijgen te midden van de tweede Wereldoorlog. Hun gelukkige situatie lijkt een illusie te zijn wanneer Max een nieuwe missie krijgt waarbij hij haar als verrader moet zien te ontmaskeren.

Dat Angelina Jolie jaloers werd op Marion Cotillard was niet geheel verwonderlijk aangezien deze fantastische actrice altijd zeer goed in haar rol zit en dus een overtuigende band met Brad opbouwde om overtuigend als Max en Marianne over te komen. Hierbij moet gezegd worden dar Marion nog wat beter in haar rol zit en overtuigender in haar verleidelijke rol rit als mogelijke dubbelspion. Brad Pitt acteert hier zeker niet onverdienstelijk, maar de rol van Canadeze officier in het Britse Leger leek eerder een kunstgreep om de rol geschikt te maken voor Brad Pitt aangezien de opzet zich eerder leende voor een op en top Britse officier en dus ook een Britse acteur. Regisseur Robert Zemeckis weet aardig het midden te houden tussen een spionage film en een liefdesdrama zonder zich teveel te fixeren op een van de twee. Het verhaal weet ook lang verborgen te houden of de beschuldigingen aan het adres van Marianne gegrond zijn of niet. Wat wel sterk naar voren komt is de tweestrijd van Max wanneer de twijfel toeslaat omtrend zijn vrouw. Feit is wel dat de film nergens echt meeslepend wordt ondanks dat geheel wel boeiend blijft. Robert Zemeckis weet als ervaren regisseur het verhaal in goede banen te leiden maar vergeet in combinatie met het script iets extra’s toe te voegen waardoor je als kijker meer gaat meeleven met Max of juist nog meer gaat mee puzzelen om te achterhalen wat er nu waar is van de beschuldigingen. Dat is zonde aangezien het verhaal weinig zijwegen kent. Ook de bijrolspelers worden maar matig gebruikt daar hun rollen meer als beeldvulling dienen dan dat ze daadwerkelijk van invloed zijn op het verhaal. Er had dus meer aandacht besteed had kunnen worden aan de band tussen Max en Marianne en de spanning welke tussen de twee toch toe moet nemen. Allied is zeker het zien waard maar zal bovenal te boek staan als de film welke Brangelina uit elkaar dreef.

Extra’s

Uiteraard zijn er extra’s toegevoegd waarbij er veel aandacht is besteed aan het proces van de productie design. Ook de inspiratie van het verhaal komt aan bod. (hierdoor had ik echter nog meer het gevoel dat de rol van Max echt anders ingevuld had kunnen en misschien wel moeten worden) Verder niets vernieuwends maar interessant voor de liefhebbers

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar