Site pictogram Movie Addicts

DVD review Alone

DVD review Alone

In deze Coronatijd is het voor filmliefhebbers het ideale moment om kleinere en alternatieve titels te gaan ontdekken welke het afgelopen jaar veel meer ruimte hebben gekregen door het uitblijven van blockbusters. Ik kreeg van een Zweedse collega de tip Alone te gaan kijken en zie daar de film werd toevallig net uitgebracht door Source 1 Media.

Jessica is bezig aan een grote verhuizing nadat zij pas haar man heeft verloren. Met haar hele huisraad komt ze onderweg in een gevaarlijk situatie terecht met een andere bestuurder. De bestuurder lijkt haar steeds te achtervolgen en wanneer zij ’s avonds van de weg raakt wordt zij ontvoerd. Jessica laat zich niet zomaar uit het veld slaan en weet te ontkomen uit de boshut waar zij wordt vastgehouden. Daar komt zij er echter achter dat het gevaar allerminst geweken is.

Alone is niet per definitie het meest vernieuwende verhaal. De invalshoek en uitwerking zijn echter verfrissend genoeg en de cast overtuigd in het script welke zo min mogelijk op (domme) clichés leunt. Jules Willcox overtuigd als de rouwende Jessica. Een vrouwelijke hoofdrol waarbij ze weigert het slachtoffer te spelen. Overlevingsinstinct en veelal zeer verstandige besluiten zorgen voor de spanning en een hoog de kijker duimt voor haar gehalte. Een goede heldin heeft ook een sterke schurk nodig en Marc Menchaca (O.a. Ozark) voldoet zeer zeker als de sadistische en mysterieuze vreemdeling. Zijn motivatie ontbreekt, maar dit maakt zijn karakter des de duisterder. Het lijkt erop alsof macht de enige drijfveer is voor de acties van deze man. Zoals vermeld omzeilt het script vele clichés waarbij hoofdpersonen de meest domme beslissingen nemen om zo de spanning op te laten lopen. Alone laat zien dat dit niet nodig is sterker nog, door de hoofdpersoon gelijkwaardiger te laten acteren tegenover de slechterik verhoogt dit de spanning op een manier die werkt en de kijker serieus neemt. Toegegeven de finale vliegt ietwat uit de bocht, maar dat doet weinig af aan de opbouw. Sterker nog een confrontatie zal door sommige als de ultieme beloning worden gezien na 1,5 spanning.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar