Site pictogram Movie Addicts

DVD Review Always Shine (Nu verkrijgbaar op DVD)

DVD Review Always Shine (Nu verkrijgbaar op DVD)

Afgelopen Imagine Film Festival was Always Shine een van de films welke wel op mijn lijstje stond maar destijds het moest afleggen tegenover een andere film (The Bar) welke ik ook heel graag wilde zien. Gelukkig is de film nu uit op DVD dus tijd voor de herkansing.

Always Shine verteld het verhaal van twee vriendinnen welke tevens aan de weg timmeren als actrices in Los Angeles. Anna moet hard werken om wat werk te krijgen en werkt ook nog buiten het acteren om om de eindjes aan elkaar vast te knopen. Beth daar en tegen verdiend al een aardige boterham met verschillende klussen waarvoor zij echter wel meer dan eens uit de kleren moet. De twee vriendinnen gaan samen een weekend weg om zo weer wat quality time met elkaar door te brengen. Deze trip zorgt er echter ook voor dat het beeld dat ze over elkaar hebben voorgoed verandert met alle gevolgen van dien.

De reden dat deze film redelijk hoog op mijn lijstje stond is de hoofdrol van Mackenzie Davis welke ik de afgelopen jaren al vaker positief vond opvallen in veel bijrollen. Nu is zij de lead in deze Indie en het moet gezegd worden ook dat gaat haar uitstekend af. Het verhaal van twee ambitieuze actrices ligt natuurlijk dicht bij beide hoofdrolspeelsters. Als kijker krijg je stukje bij beetje steeds meer mee over wat beide vrouwen drijft en met name wat ze ervoor over hebben om het te maken in Hollywood. Hun beeld over elkaar lijkt in eerste instantie oprecht vriendschappelijk, maar naarmate de film vordert lijkt er vanuit beide een zekere vorm van jaloezie aanwezig te zijn. Deze jaloezie zorgt ervoor dat je eigenlijk lang ook geen kant wilt kiezen. De setting in het afgelegen bosrijke gebied vlakbij de kust zorgt voor een claustrofobische sfeer waarbij beide dames moeilijk van elkaar weg kunnen komen. Daarbij zorgt dit ook nog eens voor een paar mooie plaatjesDe ontwikkeling van beide karakters wordt uitstekend zichtbaar gemaakt door zowel Mackenzie als Caitlin Fitzgerald. Het is dan ook leuk te zien dat omgekeerd ze beide ook het andere karakter meester zijn, hoe? Dat moet je zelf gaan zien. Verwacht geen nagelbijtende thriller of een spectaculaire ontknoping maar een rustig opgebouwde psychologische thriller welke stiekem nog wat sneren uitdeelt naar wat sommige dames over moeten hebben om een boterham te verdienen in Hollywood. Het mooie en verrassende daarvan is dat hoewel er vrouwen in de hoofdrol spelen en de film geregisseerd is door een vrouw, het script door bijrolspeler Lawrence Michael Levine geschreven is.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar