Site pictogram Movie Addicts

DVD review Archenemy

DVD review Archenemy

We zijn natuurlijk al aardig verwend met de nodige superhelden films de afgelopen jaren, zij het met wisselend succes want niet alle films zijn zo succesvol als de Marvel-films (welke trouwens ook niet door iedereen worden gewaardeerd) Af en toe komt er zo een afwijkende titel uit welke het genre net even anders belicht. Archenemy ambieert zo een film te zijn waarbij Joe Manganiello (oa True Blood en Magic Mike) een gevallen superheld speelt.

Max Fist is een zonderlinge zwerver welke beweert een superheld te zijn in zijn eigen dimensie. Hij komt op de radar van Hamster, een ambitieuze jongen welke probeert te ontsnappen aan het ghetto leven. Wanneer hij content deelt met als onderwerp Max lijkt dit een gouden greep. Wanneer zijn zus echter in problemen komt met de plaatselijke drugsdealer ziet Max zijn kans schoon om ook in deze wereld zijn verantwoordelijkheid te pakken als held. Maar is Max wel een held of is hij toch gewoon een verwarde zwerver en brengt hij vooral Hamster en zijn zus Indigo in gevaar?

Archenemy is een lowbudget onafhankelijke film dus verwacht geen grote spectaculaire actiescenes waarbij halve steden in as worden gelegd. Archenemy houdt het klein maar weet qua vormgeving echt wel te scoren door de getekende stukken waarin Max verteld over zijn verleden. De aankleding van de drie hoofdpersonen is ook iets wat goed werkt. Het is hip, van de straat maar verteld ook wat over de personages. Over de personages gesproken, Joe Manganiello zal misschien nooit bekend staan als potentieel Oscarwinnaar, maar wat hij hier laat zien is overtuigend genoeg en het werkt. Hij zet vol overgave een zonderling figuur neer, een verwarde zwerver welke vaker dronken dan nuchter is. Hierdoor zit je als kijker op 2 gedachten te, klopt het wat hij verteld en is hij een verloren superheld (wat je stiekem ook hoopt) of is hij gewoon die verwarde dronken zwerver die broer en zus meeneemt in nog meer problemen? Skylan Brooks als Hamster en Zolee Griggs als zijn zus Indigo zijn twee frisse gezichten welke overtuigen als jongeren welke doen wat ze moeten om te overleven, maar bovenal het ghetto leven willen ontvluchten. Het verhaal is misschien niet hoogstaand, maar aan de andere kant wordt niet alles even serieus genomen waardoor het ook niet te zwaar wordt en bovenal lekker wegkijkt. Archememy zal nooit de status krijgen welke Kick-Ass ooit wel verkreeg, maar voor mij was dit een zeer leuk tussendoortje welke lekker wegkeek en nergens verveelde. Archenemy zal misschien niet voor iedereen zijn door een wat alternatieve benadering van de stof, maar het werkt wel. Daarbij zit het qua humor, actie en vormgeving wel snor waardoor ik zeg geef deze film een kans en waarschijnlijk zul je net als ik positief verrast wordt.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar