Site pictogram Movie Addicts

DVD Review Ash vs Evil Dead S2

DVD Review Ash vs Evil Dead S2

Fans waaronder ondergetekende werden blij verrast met een meer dan fatsoenlijke remake, maar waar we nog het meest naar uitkeken destijds was de terugkeer van Ash in het Evil Dead universum welke werd geteased aan het einde van de aftiteling van deze remake. Het eerste seizoen werd dan ook zeer goed ontvangen en gezien het einde kon een tweede seizoen niet achterblijven.

Ash is dolgelukkig in Jacksonville samen met Pablo en Kelly na zijn deal met Ruby, maar uiteraard is dit van korte duur. Ruby laat hun niet met rust, maar heeft ditmaal juist de hulp nodig van Ash en zijn gevolg. Ash moet terugkeren naar het stadje waar hij opgroeide en waar hij niet bepaald welkom is. Ash wordt geconfronteerd met zijn verleden en zal op zijn geheel eigen wijze opnieuw de strijd aangaan met de verschillende demonen, deadites en andere bezeten voorwerpen.

Na het succes van het eerste seizoen is het altijd lastig dit een goed vervolg te geven, zo ook met Ash vs Evil Dead. De toon is gezet, de absurde humor is aanwezig en de special en visuele effecten zagen er toch behoorlijk aardig uit. De makers hebben er duidelijk voor gekozen het ingeslagen pad voort te zetten, maar hebben wel degelijk nieuwe elementen toegevoegd en de humor en gore gehalte verder op te voeren. Ja, de vele briljante en foute oneliners blijven in noodgang afgevuurd worden, waarbij vooral Ash vriend en vijand en misschien wel het meest zichzelf weet te verrassen met briljante ingevingen om deze uiteraard te laten opvolgen door domme acties. Bloederig was het eerste seizoen al, maar in dit seizoen wordt er een schepje bovenop gedaan waarbij het ranzigheids gehalte flink wordt opgevoerd (iets wat niet iedereen zal kunnen waarderen aangezien dit niet zozeer op meer bloed duidt). Sterkste afleveringen wat mij betreft zijn die in het gekkenhuis, welke een goede dimensie toevoegt en zowaar wat echt acteertalent laat zien van meerdere castleden zonder de knipoog en de aflevering waarin men teruggaat naar de blokhut waar de ellende allemaal begon, brings back good memories. Binnen de groep is de dynamiek ook wat gewijzigd. Tuurlijk is Ash absoluut de leider, maar Kelly bijt een stuk harder van zich af en ook Pablo staat meer zijn mannetje. De spanning van tussen Pablo en Kelly is echter weg en heeft plaatsgemaakt voor pure vriendschap. Lucy Lawless doet het weer uitstekend als Ruby welke beduidend minder hard overkomt dan het eerste seizoen, of is dit bedrog? Qua bijrollen is het weer een bonte en kleurrijke groep welke zeker voor een paar hoogtepunten zorgen. Zo is er de nieuwe vijand Baal, gespeeld door Joel Tobeck, welke niet geheel weet te overtuigen, maar in de eerder genoemde aflevering Asylum wel weer voor een hoogtepunt zorgde. We krijgen met Brock eindelijk de vader te zien van Ash. Lee Majors, een oude rot in het vak weet uitstekend invulling te geven aan deze rol, waarbij je precies begrijpt waarom Ash zo is geworden. Verder keert ook de zus van Ash, Cheryl, terug en wel gespeeld door de originele actrice Ellen Sandweis. Kortom er worden nog genoeg nieuwe gezichten toegevoegd aan het geheel. Ash vs Evil Dead voelt eigenlijk gewoon aan als het verlengde van het eerste seizoen waarbij ik alleen moet zeggen dat het einde niet helemaal lekker ligt. Komt het omdat de makers zich toch wat vergaloppeerde met het tijdreis gegeven, of waren het de creatieve verschillen waardoor een van de producers uiteindelijk ook is opgestapt? Feit blijft dat ondanks dit en een minder tot de verbeelding sprekende vijand dit seizoen weer zeer lekker wegkijkt waardoor fans waaronder ikzelf weer uitkijken naar het derde seizoen waarbij we weer een nieuw familie lid van Ash geïntroduceerd krijgen.

Extra’s

Net als bij het eerste seizoen zitten er bij de DVD en Blu-Ray weer veel extra’s. Zo zijn er kleine making of’s per aflevering, wordt er in gegaan op een paar zeer ranzige scene’s en hoe de makers hierop gekomen zijn. Ook wordt er ingegaan op de terugkeer naar de blokhut en een paar iconische Evil Dead figuren. De kill reel blijft natuurlijk ook zeer vermakelijk om te kijken en zo is er nog een meer. Nee, wanneer je het seizoen hebt afgekeken valt er nog genoeg te beleven aan dit tweede seizoen welke het zeer zeker waard is om vaker te zien.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar