Site pictogram Movie Addicts

DVD review Atomic Blonde

DVD review Atomic Blonde

Oscar winnares Charlize Theron in een actiefilm, tja dan is mijn aandacht gegrepen. En dan die trailer met die soundtrack en ik was verkocht. Hoe erg baalde ik dat ik deze film niet in de bioscoop mee heb kunnen pakken, maar gelukkig is daar de DVD/Blu-Ray release en kan ik thuis in alle rust kijken of daadwerkelijk wat gemist had in de bioscoop.

Lorraine Broughton is een MI6 agente welke in 1989 met spoed naar Berlijn is geroepen. Een Stasi agent met een zeer gevoelige informatie wilt overlopen en dit heeft al een agent zijn leven gekost. Berlijn is een stad welke in tweeen gescheurd is waarbij oost en west continue met elkaar in de clinch liggen en de aanwezige geheime agenten hun leven nooit zeker zijn. Lorainne blijkt al snel ontdekt te zijn, echter gaat zij geen confrotatie uit de weg om haar doel te bereiken. Of dit ten kostte gaat van collega’s, vijanden of van Berlijn.

Tja als fan van de Charlize Theron heeft deze film alvast 2 streepjes voor bij mij, tel daarbij de knappe Sofia Boutella op als verleidelijke tegenspeelster en de eigenlijk altijd sterke James McAvoy en het kan al bijna niet meer stuk. Het verhaal welke ontleed is van de graphic novel The Coldest City leent zich natuurlijk uitstekend voor een zeer stylistische film zoals in het verleden wel vaker gebeurd is bij verfilmingen van graphic novels. Regisseur David Leitch wist eerder al te verrassen en te overtuigen met John Wick en wat mij betreft doet hij dat wederom met Atomic Blonde. Natuurlijk heeft hij een fantastische cast voorhanden met Charlize Theron voorop. Zij weet zeker te overtuigen als de ijskoude Lorraine Broughton welke tussendoor toch wat menselijke trekjes vertoond, maar wat bovenal opvalt is haar fysieke gesteldheid welke haar door de vele vechtscene’s heeft geholpen. Regisseur David Leitch heeft zijn ervaring als stuntman en stuntcoördinator duidelijk meegenomen in deze productie waarbij je als kijker je  middenin de actie waant. Buiten de actiescene ziet de film er sowieso super uit waarbij ik me echt in het Berlijn van 1989 vlak voordat de muur viel waande. Daarbij is de soundtrack ook superstrak boordevol klassiekers uit die tijd. Waar Charlize Theron moeiteloos de aandacht weet vast te houden wordt ze in Atomic Blonde ook gesteund door uitstekende bijrolspelers. james McAvoy schmiert erop los als de aan zijn lot overgelaten MI6 agent David Percival. Sofia Boutella heeft daar en tegen een kleinere rol maar zal voor velen toch een onuitwisbare indruk achterlaten mede dankzij de chemie en scènes die zij met Charlize deelt. Verder zien we ook John Goodman, Bill Skarsgard, Toby Jones en Eddy Marsan voorbijkomen in verschillende rollen. Het verhaal is redelijk standaard voor een spionagefilm, maar de uitvoering bied een stuk meer actie dan we normaal bij dit soort films zien waardoor deze voor het grote publiek misschien wel makkelijker te behappen is dan een spionage thriller die het meer van de psychologische oorlogsvoering moet hebben. Maar vergis je niet want ook in Atomic Blonde is zeker niet alles wat het lijkt. Tuurlijk zullen er mensen zeker wat aan te merken hebben op deze film, maar ik heb deze film twee dagen achterelkaar gezien en kijk al uit naar de derde keer.

Extra’s

Waarbij ik had verwacht een standaard making of te krijgen waarbij er louter wat veren her en der in de kont gestoken werden met een verwijzing naar de de graphic novell, werd ik verrast met behoorlijk wat extra’s. De making of werd verdeeld in hoofdstukken van hoe de locaties gekozen werden om het Berlijn uit 1989 tot leven te laten komen, hoe men op een andere manier is gaan werken toen duidelijk werd dat Charlize Theron meer kon dan gedacht, hoe men het verhaal anders wilde vertellen dan bij de graphic novell. Kortom ik was nog bijna 3 kwartier zoet met interessante achtergrond stukken over de film.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar