Site pictogram Movie Addicts

DVD review Babyteeth

DVD review Babyteeth

Een drama over een terminaal ziek meisje is natuurlijk niet bepaald origineel en vernieuwend materiaal voor een film. Sterker nog in verkeerde handen wordt het een draak van een film. Babyteeth is echter van Australische makelij en daarbij heeft debuterende regisseur Shannon Murphy de beschikking over ervaren acteurs Ben Mendelsohn en Essie Davis. Dat er al veel positieve geluiden te horen waren over deze film deed mij toch besluiten om de film een kans te geven.

Milla is een 15 jarig meisje welke behoorlijk beschermd wordt door haar ouders mede door haar ziekte. Op een dag komt ze in aanraking met de vrijgevochten Moses, een 23 jarige jongen van de straat. Zij is op slag verliefd en tussen de 2 ontstaat een bijzondere band waar haar ouders niet bepaald blij van worden. Milla en Moses blijven echter om elkaar heendraaien ook blijft haar situatie verslechteren. Wanneer het helemaal mis dreigt te gaan besluiten haar ouders het over een totaal andere boeg te gooien.

Vanaf de eerste ontmoeting tussen Milla en Moses is de chemie tussen hoofdrolspelers Eliza Scanlin en Toby Wallace voelbaar. En ondanks het leeftijdsverschil, in de film, voelt dit voor de kijker niet vreemd aan. Dat deze chemie goed overkomt is een van de grootste pluspunten van deze film. Ondanks alle tegenslagen zoals zijn drugsgebruik en haar terminale ziekte weten ze elkaar telkens te vinden en dat voelt oprecht aan. Wat helpt in een verhaal als deze is dat haar omgeving echt aanvoelt. Met twee ouders waarvan haar vader psychiater is en haar moeder muzikant met persoonlijkheidsissues is het thuis ook niet even stabiel. Het laat een situatie zien waarbij de ouders meer houvast zoeken bij hun dochter dan andersom. Door de cast welke van de karakters mensen van vlees en bloed maken en de manier waarop situaties worden uitgespeeld weten de makers te voorkomen dat dit een draak van een film wordt. Ondanks al het drama is er constant een lichtpunt en weten de makers de gehele toon van de film nergens te zwaar laten overkomen. Toegegeven de laatste paar scene’s zullen bij vele kijker inslaan als een bom en dit komt omdat je als kijker geïnvesteerd bent in de karakters en nog het meest in Eliza Scanlin welke echt de show steelt als de jonge Milla. Het siert ook dat de ervaren Ben Mendelsohn en Essie Davis beide in dienst spelen van het verhaal en de twee hoofdrolspeler en dat terwijl zij zelf ook overtuigend twee bijzondere karakters neerzetten. Babyteeth is niet bepaald een drama met happy end, maar is wel een hele mooie film welke zeker nog dagen in je gedachte zal blijven hangen omdat het een realistisch, mooi en aangrijpend beeld geeft van wat een terminale ziekte te weeg kan brengen in een gezin.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar