Site pictogram Movie Addicts

DVD-Review Beast (Nu verkrijgbaar op DVD)

DVD-Review Beast (Nu verkrijgbaar op DVD)

We komen richting het einde van het jaar en dat houdt in dat er steeds meer sterkere titels uit komen in de bioscoop maar ook dat studio’s zich richten op het feestdagen bioscoop publiek. Voor het thuis publiek komen er best veel titels uit welke eerder dit jaar in de bioscoop te zien waren en hun momentum nog even mee kunnen pakken in dit jaar. Beast van distributeur Cherry Pickers was zo’n film waar veel over geschreven werd en wat ik begreep niet zou hebben misstaan op het Imagine Film Festival welke ik de afgelopen jaren al vast bezoek.

Moll is een 27 jarige vrouw welk opgegroeid is in een kleine gemeenschap onder binnen haar eigen verstikkende familie. Zij leert de mysterieuze en vrijgevochten Pascal kennen en de twee krijgen een relatie welke door haar gezin wordt afgekeurd. Wanneer er een aantal meisjes vermoord worden teruggevonden duiken de autoriteiten al snel op op Pascal als hoofdverdachte. Moll blijft echter achter hem staan. Beide blijken namelijk met geheimen uit het verleden te worstelen, geheimen welke hun band alleen maar sterker maakt. Maar of dit nu zo goed is?

Voor regisseur Michael Pierce is Beast zijn eerste feature film welke hij ook geschreven heeft na een reeks van shorts. En eerlijk is eerlijk hij levert direct een bijzondere film af. Hoofdrolspeelster Jesse Buckley eist vanaf de eerste seconde de aandacht op met haar ingetogen doch vrijgevochten hoofdrol. Het is een blik of een houding waarbij ze de kijker duidelijk maakt waar Moll allemaal mee worstelt zonder één moment te overdrijven. Ze krijgt hierin fantastisch tegenspel van Johnny Flynn, als Pascal, met wie ze een fantastische chemie deelt die werkelijk van het scherm spat. Hij maakt van Pascal een ontwapenend figuur wiens eerlijkheid een verademing is naast de verstikkende omgeving waarin Moll zich normaal begeeft. Dat de film ook als duister modern sprookje gezien kan worden komt door de setting van het Ierse platteland met een hechte gemeenschap. waarbij als zo vaak de vreemdelingen als eerste worden beschuldigd wanneer men een schuldige zoekt voor de vreselijke misdaden. Tel daarbij de gezinssituatie op waar Moll in verkeert, waarbij zij overduidelijk wordt onderdrukt door haar moeder (sterke rol van de ervaren Geraldine James) en de donkere geheimen welke boven het gezin sluimeren. Hoe het verhaal verschuift van hoe Moll wegkomt uit haar positie binnen het gezin naar hoe zij voor haar geliefde moet vechten wanneer deze verdacht wordt van de moorden is misschien niet helemaal subtiel verlopen maar werkt wel. Het verhaal wordt rustig opgebouwd en regisseur Pierce speelt meer dan eens met de verwachtingen van de kijker waardoor je meerdere malen op het verkeerde been gezet wordt en het tot het einde gissen blijft naar de afloop. En zelfs dan is het aan de eigen interpretatie of dit een happy end is of niet. Beast weet van begin tot einde te fascineren dankzij een sterk verhaal en fantastisch spel van de hoofdrolspeelster.

 

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar