Site pictogram Movie Addicts

DVD-Review Before I Wake

DVD-Review Before I Wake

Mike Flanagan is een bezig bijtje met vorig jaar 3 titels die uitkwamen. Na het zeer geslaagde Ouija 2: Origin of Evil was daar ook Hush en Before I Wake en die laatste is nu uit op DVD.

Mark en jessie zijn een getrouwd stel welke nog altijd gebukt gaan onder het verlies van hun zoon een paar jaar geleden. Zij krijgen te horen dat zij een jongen mogen opvangen om eventueel te adopteren. Cody is een rustige jongen van 7 welke echter lijdt aan slapeloosheid. Jessie bloeit al gauw op bij de aanwezigheid van de jonge Cody. Cody draagt echter een geheim met zich mee waardoor het hernieuwde geluk van Mark en Jessie al snel lijkt te gaan verdwijnen. Cody wordt namelijk achtervolgd door de zogenaamde ’Kanterman’.

Mike Flanagan had in Oculus en In Ouija al laten zien mensen de stuipen op het lijf te kunnen jagen terwijl er wel een verhaal verteld wordt met echte karakters. Ook in Before I Wake staat er menselijk drama aan de wieg van het verhaal. Hierbij moet gezegd worden dat in Before I Wake er wel meer aan melodrama gedaan wordt dan in de twee eerder genoemde titels. Jacob Tremblay weet als de jonge Cody te overtuigen en laat daarmee zien dat zijn overtuigende prestatie in het Oscarwinnende Room geen toevalstreffer is geweest. Als de jonge en angstige Cody weet hij snel de sympathie van de kijker te krijgen zonder op te grote dramatische gebaren terug te vallen. Manco in het dramatische gebeuren is Kate Bosworth wiens rol als Jessie niet zou misstaan in een waargebeurd zondagmiddag drama welke er veelal op tv te zien zijn. Ook de rol van Thomas Jane als Mark is een beetje matig uitgewerkt waardoor hij meer als bijfiguur fungeert. Wat rolverdeling en acteerprestaties voelt Before I Wake wat onevenwichtig aan. Gelukkig loopt het verhaal redelijk door en weet Mike Flanagan de overgang van drama naar spannende horror goed over te brengen met simpele doch subtiele effecten. Zo doet de Kanterman rustig zijn intrede in het verhaal en weet hij mooie beelden toch een dramatisch of gruwelijk tintje mee te geven zodat je als kijker niet vergeet dat er buiten het drama meer speelt op de achtergrond. Oculus en Ouija 2 zijn wat dat betreft meer geslaagd als (horror)film, maar ook Before I Wake toont het talent welke in deze regisseur huist. Before I Wake voelt dan misschien meer als drama aan maar zal menig horrorfilm liefhebber toch een paar leuke momenten bezorgen.

Trailer

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar