Site pictogram Movie Addicts

DVD-Review Blockers (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

DVD-Review Blockers (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Worstelaar John Cena is de afgelopen jaren hard bezig zijn acteer carriére meer vorm te geven. Waar hij vooral in het begin in (B)actiefilms te zien was laat hij zich steeds vaker in betere films zien en niet onbelangrijker acteert hij ook niet onverdienstelijk. Vanaf Trainwreck met Amy Schumer bleek hij ook nog eens komisch uit de hoek te kunnen komen. Dat hij nu in de R-rated komedie zich durft te meten met ervaren komedie-acteurs Leslie Mann en Ike Barinholtz komt dan ook niet meer als een verrassing.

Lisa Mitchel en Hunter zijn de ouders van 3 dochters welke al op jonge leeftijd hartsvriendinnen werden. Hierdoor zouden zij ook veel met elkaar te maken krijgen. Nu hun dochters op het punt staan naar de College te gaan komt daar Prom Night aan. Uiteraard hoort daar een feest bij, maar de ouders komen bij toeval achter dat hun dochters een seks-pact hebben gesloten om alle drie hun maagdelijkheid te verliezen. De ouders welke normaal helemaal niet veel met elkaar omgaan zijn nu op elkaar aangewezen om te voorkomen dat hun dochters de ‘grootste fout’ van hun leven gaan maken en vooral hun nachtmerries laten uitkomen.

Blockers laat zich in het begin makkelijk lezen als een foute seks komedie over ouders welke willen voorkomen dat hun dochters seks hebben. Vanaf het begin blijkt echter dat de makers veel meer in dit op het oog simpele verhaal hebben gestopt zonder dat het al te moraliserend overkomt. Zo is daar het beeld dat je als ouders van BFF’s ook meteen onderling vrienden moet worden, maar in hoeverre werkt dat eigenlijk? Ik merk dat misschien als ouder zelf ook dat ondanks dat mijn kinderen het heel goed met andere kinderen kunnen vinden en echte beste vrienden hebben, ik slechts met enkele ouders goed contact heb laat staan een echte vriendschap heb. Ook het beeld dat je als ouders altijd je kinderen wilt behoeden voor zelf gemaakte fouten of voor types zoals je misschien vroeger zelf bent geweest. Dat de makers hier een boel ongemakkelijke avonturen aan vast hebben geknoopt maakt van Blockers een zeer vermakelijke en af en toe zeer foute komedie. Het helpt hierbij dat de onderlinge chemie tussen Leslie Mann, John Cena en Ike Barinholtz natuurlijk overkomt waarbij ze ieder duidelijk een eigen persoonlijkheid hebben en eigen motief om hun dochters te cockblocken, zoals dat in Amerika genoemd wordt. Vooral John Cena en Ike Barinholtz krijgen het af en toe zwaar te verduren. Het is leuk om te zien hoe verschillend sommige omgaan met de opvoeding van hun kinderen. Het enige minpuntje is misschien dat de vriendschap van de drie dochters niet geheel goed uit de verf komt maar dat wordt weer deels goedgemaakt door hun persoonlijke avonturen in hun weg om ontmaagd te worden welke ook voor de nodige lachers zorgt. Blockers bewijst meer te zijn dan een flauwe en platte seks-komedie maar verzandt gelukkig ook niet in een moraliserende film. Een aanrader voor een lekker avondje lachen waarin ouders veel van zichzelf kunnen herkennen.

Extra’s

Op de DVD staan extra’s zoals een Gag-reel, bloopers, one-liners en instructie video’s. Oftewel na de film valt er nog genoeg te lachen met de extra’s

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar