Site pictogram Movie Addicts

DVD Review Bluf seizoen 2 (Nu verkrijgbaar)

Untitled(23)

Vorig jaar wisten wij ons thuis zeer goed te vermaken met het eerste seizoen van Bluf, waarbij 4 vrienden een sterk front vormden rondom 1 van hen, het pokertalent Philip (Achmed Akkabi). Aan het einde van seizoen 1 had Philip een reuze slag geslagen met het winnen van de finale van de EPT toernooi, enige vervelende was dat al het geld gestolen is.

En daar begint het 2de seizoen mee, de heren worden op straat gegooid, ontdaan van het geld en een dak boven hun hoofd moeten de mannen zich herpakken. Philip slaat direct aan het online pokeren om weer geld te verdienen, terwijl zijn vrienden zo hun eigen uitdagingen hebben. Zo zit Mark (Jan Kooijman) in een verloving waar hij uit wilt, omdat verliefd is op de agent van Philip, Shira (Yolanthe Cabau van Kasbergen). Tjé (Geiza Weisz) wilt uit het hosselen stappen en een eigen tent beginnen in de kelder en Hein, de broer van Philip, (Javier Guzman) is gewoon Hein. Wanneer Julian (Teun Kuilboer) aka Darkhorse ten tonele verschijnt wordt de vriendschap van de mannen danig op de proef gesteld en is het maar de vraag of hun jarenlange vriendschap bestand is tegen jaloezie en de groeiende invloeden van buitenaf.

Bluf seizoen 1 was misschien geen top serie, maar wel buitengewoon amusant, waarbij het pokeren nog goed overkwam en een duidelijke hoofdrol opeiste. In het 2de seizoen komt het pokeren steeds meer op de achtergrond, ondanks dat er een 2de pokeraar in de vriendengroep wordt opgenomen. Dit hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, ware het niet dat de schrijvers verzuimd hebben om echte goede verhaallijnen uit te werken voor het tweede seizoen. Zo is het om elkaar heen draaien van Mark en Shira op een gegeven moment ronduit vermoeiend, vergeten ze de persoonlijke dip van Philip enige inhoudt mee te geven, waardoor hij simpelweg verandert in een erg onsympathiek persoon en wanneer er gepokerd wordt worden deze potjes altijd beslist met ontzettend mooie handen en eerlijk is eerlijk dit is best onrealistisch. Interessante verhaallijnen, zoals het verdwenen geld en de concurrentiestrijd met Fiona (Fatima Morero de Melo) verdwijnen bijna volledig naar de achtergrond en het is mede te danken aan de acteurs dat het de serie het aanzien waard blijft. De vriendschap, de humor en het bigger than life gebeuren (veel gelijkenissen met het veel sterkere Entourage) zijn allen maar half aanwezig. Het is dat Geiza Weisz en Javier Guzman nog voor een paar goede lachers zorgen, anders werd het een behoorlijk saai gebeuren, ondanks dat er eigenlijk veel gebeurd dit seizoen. Ook Teun Kuilboer blijkt een goede toevoeging en weet nog iets te maken van zijn rol als Julian. Ook het einde voelt dan geforceerd aan en lijkt op een echt einde aan de serie aan te sturen, terwijl een aantal verhaallijnen maar matig of niet zijn afgerond. Mochten de makers toch nog aan een derde seizoen willen beginnen is het handig om dit vanuit een beter geschreven script te late gebeuren, want ondanks dat het makkelijk wegkeek laat Bluf seizoen 2 helaas geen blijvende indruk achter.

 

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar