Site pictogram Movie Addicts

DVD-review Bridget Jones’s Baby (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

DVD-review Bridget Jones's Baby (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Het was natuurlijk al wat jaartjes geleden (12 om precies te zijn) dat Bridget Jones: The Edge of Reason uitkwam en er is een hoop verandert vooral als je kijkt naar het uiterlijk van hoofdrolspeelster Renee Zellweger.

Bridget Jones is weer vrijgezel, maar nu als veertiger. Maar dit keer zij zit wel lekker in haar vel, mede doordat ze afgevallen is en nog steeds regelmatig aandacht krijgt van de mannen. Na een mislukte verjaardag wordt zij door een vrouwelijke collega meegenomen naar een festival waar ze in bed beland met een festivalganger. Deze blijkt later niemand minder dan de rijke internetdating goeroe Jack Quant te zijn. Wanneer zij niet lang daarna het ook weer aanlegt met Mr. Darcy besluit Bridget dat het voorlopig wel even genoeg is. Na een paar maanden dient zich echter een probleem aan, Bridget is zwanger, maar weet niet van wie? Dan rijst meteen de vraag, hoe vertel je dit aan de mannen en ook nog eens dat je niet zeker weet wie de vader is?

Het is natuurlijk alweer wat jaren geleden, maar het moet gezegd worden dat Renee Zellweger vanaf de eerste seconde weer helemaal in haar rol van Bridget Jones zit en dat doet de film veel goed. De uiterlijke veranderingen neem je daarom op de koop toe en het gewichtsverlies (Renee had dit keer geen behoefte om weer zoveel kilo aan te komen) werd simpel verklaart. Het was natuurlijk even wennen dat Hugh Grant als Daniel Cleaver niet is teruggekeerd, maar ook hier is een leuke twist aangegeven. De lastige situatie waarin Bridget zich in bevindt wordt echt op zijn Bridget Jones’s uitgespeeld en dat is af en toe met clichés, maar eerlijk is eerlijk dat stoort eigenlijk nergens. Het verhaal hopt regelmatig van situatie naar situatie in plaats van een lopend verhaal te vertellen, maar door de humor welke duidelijk beter werkt dan in het tweede deel stoort dat maar zelden. Colin Firth speelt weer heerlijk de droge Mr Darcy en Patrick Dempsey weet als de rijke Jack Qwant de rol die Hugh Grant achterliet moeiteloos in te vullen als nieuwe love interest. Het sterke hierin is dat het geen kopie is geworden van de rol, van Hugh Grant maar echt een nieuw, maar charmant personage. Ander sterk punt zijn de vele bekende gezichten uit de vorige films die ook nu weer terugkeren waarbij iedereen ouder is geworden. Nieuw gezicht is Emma Thompson, welke ook heeft meegeschreven aan het script, als de gynaecoloog met een fantastisch gevoel voor humor. Bridget Jones’s Baby is dan niet hoogstaand, maar zeer zeker vermakelijk en een betere afsluiter na het toch wat teleurstellende The Edge of Reason.

Extra’s

Naast de bloopers, alternatieve aftiteling en alternatieve en extended scene’s is er uiteraard ook ruimte gemaakt voor een uitgebreide making of inclusief interviews met de acteurs en de regisseur. Hierin wordt duidelijk dat deze film ook als een soort reünie beleefd werd waarbij oude vrienden weer eens goed konden bij kletsen.

Trailer

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar