Site pictogram Movie Addicts

DVD Review Captain America: Civil War (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

civil-war-21

Batman vs Superman en Captain America vs Iron Man waren 2 films waar reikhalzend naar uitgekeken werd. Sterker nog, beide stonden in eerste instantie tegenover elkaar geprogrammeerd voor bioscoop release. Batman vs Superman werd zoals bekend naar voren geschoven en wist ondanks dramatische recensies en reacties een behoorlijk bedrag binnen te harken na de bioscoop release. Captain America’s Civil War wist overtuigend de 1 miljard grens te slechten gesteund door positieve recensies en niet geheel onbelangrijk positieve reacties van fans en filmliefhebbers (niet te verwarren met fanboys)

Tijdens een missie in Afrika waarbij de Avangers een oude vijand proberen uit te schakelen gaat het mis en onschuldige mensen worden slachtoffer van de operatie. De vraag rijst of de Avengers niet beter onder de vleugels van een organisatie kunnen vallen die beslist wanneer en waar de superhelden ingezet gaan worden. Waar zeer verrassend Iron Man snel om is en akkoord gaat met dit plan, is Captain America fel tegen en vindt dat de superhelden zelf de verantwoordelijkheid moeten dragen voor hun acties. Wanneer Bucky oftewel The Winter Soldier weer ten tonele verschijnt komen de twee superhelden nog meer tegenover elkaar te staan. Kunnen Captain America en Iron Man hun verschillen bijleggen voordat het te laat is?

Captain America: Civil War had als ondertitel ook kunnen dragen welkom bij het duisterste en dramatische deel uit de Marvel Universum. Waar gezien het aantal superhelden de film ook gekscherend Avengers 2.5 werd genoemd gaat dit verhaal een stuk verder dan het rechtlijnige slechterik verslaan. Hoewel de badguy wel degelijk aanwezig is, een zeer degelijke rol van Daniel Bruhl, voeren een aantal andere vraagstukken de boventoon. De film focust zich vooral op het vraagstuk van verantwoordelijkheid en doet dit nog op een volwassen manier ook zonder direct een kant te willen kiezen. Ook de vriendschappen komen zwaar onder druk te staan waarbij (niet geheel onbegrijpelijk) onderling begrip langzaamaan vervaagt. Is Civil War dan een zwaar dramatisch stuk geworden? Nee, want er zit nog genoeg humor en actie in het verhaal waardoor het nog een echte superheldenfilm is. Het aparte is dat dit keer de helden echter ook tegen elkaar strijden. Naast de bekende gezichten uit andere films weet Civil War ook nog eens twee ‘nieuwe’ figuren toe te voegen aan het universum. Een jonge Tom Holland heeft de eer om de jonge Spiderman te spelen bij de eerste keer dat deze held niet bij Sony, maar bij Marvel Disney te zien is. Tom Holland weet een onuitwisbare indruk achter te laten, waardoor ik in ieder geval echt uitkijk naar zijn eerste eigen film (na de drie teleurstellende laatste Spidermanfilms). Andere toevoeging is Black Panter gespeeld door Chadwick Boseman. Dit mysterieuze figuur voegt, in tegenstelling tot Spiderman, meer drama toe, maar weet met zijn te brute outfit (moet gezegd worden) en dito moves te overtuigen en is net als Spiderman een sterke toevoeging. Wat betreft de rest? Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson en de andere zitten weer uitstekend in hun rol. Mede door de dramatische inslag van het verhaal kunnen Robert Downey Jr. en Chris Evans wat extra’s toevoegen aan hun rollen, waarbij eerlijk is eerlijk Robert Downey Jr. net wat beter in is dan Chris Evans. Civil War is misschien dan wat zwaarder, maar tegelijk ook meteen een van de meest uitgebalanceerde films uit het Marvel universum. De film duurt misschien zo’n 2,5 uur, maar zo voelt het niet want het verhaal raast voorbij zonder gehaast over te komen. Een absolute aanrader wat een prima opstap vormt voor nog een paar stand alone films voordat Infinty War fase 2 in het Marvel Universum moet gaan afsluiten.

Extra’s

Op de DVD niet veel extra’s alleen apart dat de making of automatisch start voordat de film begint??? De film is echter al voldoende dus een groot gemis is het niet.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar