Site pictogram Movie Addicts

DVD-Review Central Intelligence ( Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

central-intelligence-bd-3d

Met Kevin Hart en Dwayne Johnson, twee van Hollywoods meest hardwerkende mannen in de hoofdrol werd Central Intelligence een gegarandeerde hit. Nu is deze sinds kort verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray en wij namen thuis de tijd om deze film nog een keer te bekijken en te zien of deze het waard is vaker terug te kijken.

Wanneer Robbie Weirdicht (Dwayne Johnson) op school in een vernederende situatie terecht komt, neemt Calvin “The Golden Jet” Joyner (Kevin Hart) het als enige voor hem op. 20 jaar later staat er een reünie op de planning, en keert, de volledig getransformeerde, Robbie Weirdicht terug onder de naam Bob Stone. Bob Stone werkt bij de CIA en vraagt zijn enige vriend en accountant Calvin om hulp. Maar al snel wordt duidelijk dat dit niet alleen om een paar cijfertjes gaat, en dan verandert het saaie leven van Calvin compleet!

Dwayne Johnson en Kevin Hart zijn een gouden koppel! De chemie tussen die twee spat dan ook van het scherm! Dwayne Johnson zijn personage was op school een dikkertje die nogal gepest werd en daardoor heel onzeker in het leven stond. Wanneer hij 20 jaar later de spierbundel is komt hij af en toe nog steeds over als dat dikke nerdje, die nog het taalgebruik van zijn tienerjaren gebruikt en ik vond dat hij deze rol heel goed en leuk speelde. Helemaal als je zo’n beer van een kerel hoort praten alsof ie een 16 jarige airhead is. Maar hij is ook zeker wel de stoere actieheld en de krachtpatser die we van hem gewend zijn, met natuurlijk weer veel scherpe one liners.

Kevin Hart was op school de populairste jongen van de klas, maar in zijn volwassen leven een doorsnee accountant. Wanneer hij met Dwayne Johnson op pad gaat raakt ie verzeild in de meest bizarre situaties en dan komt de Kevin Hart naar boven die wij gewend zijn. En ook in deze film zet hij het weer geweldig neer! Ik hou van zijn humor en dat werkt natuurlijk extra mee als je de film gaat kijken.

Het is vooral lachen geblazen met de overdaad aan grappen waarvan de meeste ook nog eens doel treffen. Zelfs de tweede keer blijven de meeste grappen overeind en blijven de komische èèn tweetjes tussen Hart en Johnson hilarisch. Met name de one liners van Dwayne Johnson zijn super! Maar er zitten ook nog genoeg scenes in die voor veel gelach zullen zorgen. Er zitten ook een paar bijrollen in die perfect aansluiten bij de film en het verhaal. Zo komt Jason Bateman voorbij, de oude pestkop van Robbie, een rol die hem toch wel goed lag. Als je Bad Words met Jason Bateman hebt gezien dan kan je je al een beetje indenken hoe hij zich in deze rol gedraagt! Een rol en een personage waar je niet echt snel begrip, sympathie of respect voor hebt. De actie scènes zien er goed uit en ook hier zit regelmatig humor in verwerkt mede dankzij de panische Kevin Hart. Het jammere was wel dat een deel van de verhaallijn van Dwayne Johnson net even te snel afgerond was en je je daardoor afvraagt hoe zich dat heeft opgelost. Maar in een film als deze maakt dat niet heel veel uit vind ik, je kijkt deze film vooral om vermaakt te worden en dat zullen de meeste na het zien toch ook echt zijn.

Extra’s:Voor een actie-komedie de standaard extra’s zoals een Gag-Reel, maar ook een leuke dans-off met de body double van Dwayne Johnson. De couch scène uit de film was al briljant maar deze heeft ook een eigen hoofdstuk bij de extra’s gekregen want daar kon je al een volledige gag reel mee vullen. Het is natuurlijk ook al een toevoeging dat er twee versies op zowel de DVD als de Blu-Ray staan.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar