Site pictogram Movie Addicts

DVD Review City Of Violence

zulu_poster-banner

 

City of Violence is een politie thriller welke zich afspeelt in Kaapstad, Zuid Afrika waar de rassen scheiding nog altijd zijn sporen heeft achtergelaten.

Kaapstad, Zuid-Afrika: een stad geteisterd door geweld en criminaliteit. Als kind ontsnapte rechercheur Ali Sokhela (Forest Whitaker) aan de dood en zoals velen in Zuid-Afrika draagt hij nog altijd een duister verleden met zich mee. Hij en zijn partner Brian (Orlando Bloom) worden geconfronteerd met de gruwelijke moord op de dochter van een bekende rugbyspeler. Om de zaak te ontrafelen, moeten ze afdalen in de onderwereld van de sloppenwijken, waar drugsbaronnen met machinegeweren de wet bepalen. Wanneer blijkt dat ook een farmaceutisch bedrijf bij de zaak betrokken is, neemt het verhaal een levensgevaarlijke wending. Behoren de macht en de geheimen van het Apartheidsregime dan nog niet tot het verleden?

City of Violence ademt een sfeer uit van constante dreiging van een land welke nog altijd grotendeels verscheurd is door de apartheid, wat toch al meer dan 25 jaar geleden is afgeschaft. Dit geeft deze thriller een extra lading mee, waardoor het geheel blijft boeien maar ook een dubbel gevoel geeft. Het verhaal is helaas wel wat onevenwichtig en dit komt mede door de persoonlijke situaties van de agenten die zijn verwerkt, maar niet voor balans zorgen. Ook de accenten verschillen behoorlijk tussen die van Forest Whitaker en Orlando Bloom en de rest van de cast leid af en toe toch af. Buiten deze schoonheidsfoutjes scoort de film wel met goede vertolkingen en de intense sfeer die het uitstraalt. De film is bij tijd en wijle behoorlijk hard waarbij het geweld zeer confronterend in beeld gebracht wordt. City of Violence is geen meesterwerk en qua verhaal had het beter gekund. De sterke hoofdrollen van Orlando Bloom en Forest Whitaker, de spanning, en de dreigende sfeer welke nog altijd heerst in Zuid Afrika en voelbaar is zorgen ervoor dat deze van begin tot het eind blijft boeien.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar