Site pictogram Movie Addicts

Dvd review Cooties (Nu uit op dvd)

Untitled(10)

Elija Wood is ondanks zijn grote rol in the Lord of the Ring Trilogie nooit toegetreden tot het rijtje blockbuster acteurs. Niet geholpen door zijn babyface en geringe lengte wist Elija door de jaren wel genoeg interessante rollen te scoren. In Cooties is hij wederom niet je doorsnee held, maar met een cast bestaand uit louter acteurs die eigenlijk altijd buitenbeetjes speelt is dit dan ook logisch.

In Cooties gaat Clint (Elija Wood), een aspirant schrijver, les geven op de school waar hij vroeger leerling was. De groep leraren blijkt echter een bij elkaar geraapt zooitje te zijn, behalve Lucy (Alison Pill) waar hij al jaren heimelijk verliefd op is. Zijn eerste dag had Clint ook anders voorgesteld, wanneer een incident in zijn klas het begin lijkt van een vreselijke angstaanjagende dag. Hierdoor moeten hij en zijn collega’s vechten voor hun leven, wanneer zo goed als alle leerlingen veranderd zijn in bloeddorstige zombies.

Cooties is een echte pulp film, welke nergens probeert een serieuze zombiefilm te zijn. Gezien de cast, die een aantal zeer komische acteurs huisvest zoals Rainn Wilson en Jack McBrayer kon dat ook niet anders. Het risico hierin is dat je de film snel wilt gaan vergelijken met zombiekomedies als Zombieland en uiteraard Shaun of the Dead. De schrijvers zijn hierin helaas wat tekort geschoten, want de acteurs hebben er allen duidelijk zin in, maar hebben vaak te weinig voorhanden. Hierbij hadden de makers misschien wel voor het verhaal een aantal extra slachtoffers kunnen creëren om zo wat meer rust te scheppen en ruimte voor een aantal acteurs om echt te stralen. Het sarcasme druipt er regelmatig vanaf en dit zorgt er mede voor dat Cooties van begin tot einde de moeite waard blijft, ook al kan hij zich niet meten met genre genoten Zombieland en Shaun of the Dead.

 

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar