Site pictogram Movie Addicts

DVD review Countdown

DVD review Countdown

Je moet tegenwoordig steeds creatiever worden om met een leuk horror idee te komen. Gelukkig is daar de technologie welke genoeg handvatten geeft. Zo hadden we al Unfriended welke het social media gebruikte, nu is er iemand op het idee gekomen voor een dodelijke app. Nu is de vraag of dit een goed idee was of niet.

Quinn Harris haar leven lijktop rolletjes te lopen. Ze heeft net haar diploma binnen als gecertificeerd verpleegster, heeft een leuke baan en leuke collega’s. Tijdens het behandelen van een van de patienten verteld deze over de app Countdown welke verteld wanneer je sterft. Uiteraard moet zij en haar collega’s hierom lachen en iedereen download ook de app en ziet daarin verschijnen dat ze nog best lang te leven hebben. Alleen Quinn krijgt te zien dat ze nog maar 3 dagen heeft. Wanneer de patient onder rare omstandigheden komt te overlijden begint Quinn zich toch zorgen te maken. De zorgen worden vergroot aangezien ze ook wordt achtervolgd enge visioenen. Het lijken een helse laatste drie dagen te gaan worden voor Quinn.

Countdown draait om hoofdrolspeelster Elizabeth Lail (bekend van de Netflix hit You) die als Quinn onder de vervloekte app probeert te komen. Een simpel uitgangspunt, maar een simpel uitgangspunt staat vaak aan de basis van de meest geslaagde films mits goed uitgewerkt. In Countdown is dit helaas niet het geval. De makers gooien wel een boel balletjes in de lucht en strooien met geslaagde en minder geslaagde jumpscares. Zo wordt er de link met een demoon gelegd (niet heel raar) en wordt er zelfs een nerdy predikant in het verhaal gepropt (ik werd langzaamaan toch bijna enthousiast) Helaas weet de film hier veel te weinig uit te halen en laat het zwakke en slecht uitgevoerde einde zich makkelijk raden. De after-credit scene vormt daarbij ook niet meer dan wat flauwe mosterd na de al niet smakelijke maaltijd. Er had echt meer in Countdown gezeten, wanneer er werk van de personages zou worden gemaakt (Elizabeth Lail komt nog goedgeloviger over dan in You), er een beter opbouw zou zijn in hoe de app werkt en waar het gevaar nu daadwerkelijk vandaan komt (De bijrol van P.J. Byrne is het leukste wat de film voortbracht incl de nodige zelfspot). Countdown is nu niet meer dan 90 minuten aan gemiste kansen en dat is misschien teveel horror voor de zichzelf respecterende horrorfans. Of je moet echt genoeg hebben aan de jumpscares waarin deze film in grossiert.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar