Site pictogram Movie Addicts

DVD Review De Kampioentjes (The Unbeatables)

TheUnbeatables(1)

De Kampioentjes of the Unbeatables, zoals de engelse titel luidt, heeft nooit een bioscoop release gehad, terwijl de mensen achter Verschrikkelijke Ikke achter deze animatie film zaten. Misschien heeft het te maken met het onderwerp voetbal, wat in Amerika natuurlijk nog altijd niet veel harten sneller laat kloppen. Hier komt de film gelukkig wel uit op dvd en kunnen we zien of deze terecht de bioscoop heeft overgeslagen.

Joachim werkt als serveerder in een klein dorpje. Van jongs af aan weet hij al dat hij beter tafelvoetbal kan spelen dan wie dan ook! Wat hem echter niet bepaald helpt om het hart van de mooie Laura te veroveren, waar hij hopeloos verliefd op is. Als op een dag plotseling Rolando, de beste voetballer van de wereld, terug komt naar zijn geboortedorp staat Joachim’s wereld volledig op zijn kop. Rolando heeft namelijk nog een rekening te vereffenen met Joachim en het dorp en wil deze dan ook met de grond gelijk maken. Wanneer het café van Joachim gesloopt wordt samen met zijn geliefde voetbaltafel ziet hij het niet meer zitten, maar dan gebeurd er iets ongelooflijks. De poppetjes komen tot leven en weten Joachim te overtuigen op te staan tegen Rolando en te vechten voor zijn dorp, zijn eer en zijn grote liefde.

De Kampioentjes is een echte voetbaltekenfilm, maar zal met zijn boodschap van vriendschap ook zeker niet voetballiefhebbers kunnen vermaken. Het jammere van deze animatie is dat er duidelijk liefde en plezier in het verhaal is gestopt, welke voor volwassenen vele leuke verwijzingen naar het hedendaagse voetbal herbergt, echter blijft de kwaliteit van de animatie af en toe een beetje achter bij dat van de grote animatie titels uit Hollywood. Misschien is het omdat studio’s weinig zagen in het voetbal thema wat Amerika niet zo aanspreekt, maar vergeten wordt is dat in de rest van de wereld voetbal wel heel populair is en deze film qua opzet een betere afwerking had verdiend om wereldwijd te kunnen scoren. Ik heb de film samen met mijn zoon gekeken en ik kan zeggen dat we ons beide zeer vermaakt hebben met deze film. De humor en avontuur komt goed over en het moraal van samen staan we sterker is goed aanwezig, maar nergens te aanwezig en moraliserend. Voor voetballiefhebbers zitten er veel inside jokes in het verhaal, vooral over hoe voetballers zich onderling en naar buiten toe gedragen. Voor thuis is de film goed te zien en hebben we de afgelopen jaren wel meer films gezien die qua animatie kwaliteit iets minder waren, maar op het thuis scherm goed tot hun recht kwamen.

Mijn Cijfer: 7, gewoon heel leuk thuis vermaak, waarbij er zelfs voor niet voetballiefhebbers genoeg te genieten valt.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar