Site pictogram Movie Addicts

DVD review De Minions (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

minionsmoviereview759

The Minions zijn hot!!!! Hoe hot? Zo hot dat zij, als spin off van Dispicable Me, de omzet van het origineel en zijn opvolger ruimschoots wisten te overtreffen (wat toch behoorlijk uniek genoemd mag worden). Nu is deze film uit op DVD en Blu-Ray en kunnen we thuis genieten van de avonturen van deze gele figuren.

De Minions begint bij het begin der tijden toen de Minions, zoals al het leven begonnen, nog ééncelligen waren. Door de vele eeuwen heen hebben ze zich altijd verbonden aan de slechteriken en machtswellustige, maar na Napoleon zaten ze jaren zonder leider. Tot in de jaren 60 Kevin besluit erop uit te gaan om een nieuwe slechterik en leider te vinden. Samen met Stuart en Bob komen ze al snel op het spoor van de ultieme slechterik genaamd Scarlet Overkill. En met meer geluk dan wijsheid weet het drietal het tot haar hulpjes te schoppen, maar net als in de voorbije eeuwen blijkt ook dit verbond voor de Minions lastig om vast te houden.

Het verhaal van de Minions wordt in een zeer komische samenvatting erdoorheen gejaagd en eerlijk is eerlijk hier hadden de makers veel meer uit kunnen halen, met alle veroveraars welke de wereld rijk is geweest. Het verhaal in de sixties met Kevin, Stuart en Bob werkt goed, daar deze drie met hun eigen persoonlijkheden elkaar goed aanvullen. Het verhaal op zich heeft weinig om het lijf en is zeer voorspelbaar. Hetgeen wat deze film maakt zijn de Minions zelf en het drietal Kevin, Stuart en Bob, dat is een pluspunt wanneer je weg bent van de Minions. Wanneer je echter na Dispicable Me 1&2 niets had met de Minions of ze zelf als irritant ervaarde dan moet je ver weg blijven van deze film (wat overigens zonde is). Ook het figuur Scarlett Overkill (in het Engels Sandra Bullock en in het Nederlands Isa Hoes) is ook een goede Villain, welke tot de verbeelding spreekt van kinderen, volwassenen en Minions. Het hoge slapstick gehalte en het spervuur aan beeld en woordgrapjes doen je als kijker de enkele missers vergeten (welke door veel kinderen niet eens gezien worden). De Minions is een animatie komedie voor kids, waarbij er voor de volwassenen ook nog genoeg te genieten is en een echte aanrader om voor de donkere maanden in huis te halen.

Extra’s

Op de DVD zitten zowaar extra’s in de vorm van 3 shorts, 2 daarvan met de Minions en één met een van de (grappige) bijfiguren uit de film, welke alle drie best grappig zijn. Tel daarbij het briljante Minions sing-a-long kerstliedje op en je hebt een ideaal sinterklaas of kerstcadeau voor de kids.

Extra’s Blu-Ray

Buiten de drie filmpjes en de Sing-a-long vind je op de Blu-Ray nog onderstaande extra’s.

AROUND THE WORLD INTERACTIEVE KAART – Verken de wereld van de Minions met deze interactieve kaart, die geënt is op locaties uit de film en waarop je een verzameling spelletjes, trivia, featurettes, storyboards en nog veel meer kunt aantreffen.

BEHIND THE GOGGLES – HET ILLUMINATION-VERHAAL VAN DE MINIONSEen blik “achter de brillen” op de geschiedenis en evolutie van de alomgeliefde gele handlangers.

ILLUMINATION MACGUFF ANIMATION

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar