Site pictogram Movie Addicts

DVD review Dora And the Lost City of Gold (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

DVD review Dora And the Lost City of Gold (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

L-R, Eugenio Derbez, Nicholas Coombe, Jeffrey Wahlberg, Madeleine Madden and Isabela Moner star in Paramount Pictures' "DORA AND THE LOST CITY OF GOLD."

Dora was en is een fenomeen welke in de loop der jaren net zoals vele andere tekenfilm figuren wel wat uiterlijke veranderingen heeft ondergaan. Ikzelf was nooit een groot fan van de tekenfilm welke in de Nederlandse versie kinderen moest introduceren met de Engelse taal (van origine was het Amerikaanse kinderen introduceren met Spaans) Toen een paar jaar geleden College Humor een fake trailer had gemaakt met een real life Dora ( Ariel ‘Modern Family’ Winter speelde daarin met verve Dora) Bijhet zien van de eerste trailer was ik toch benieuwd of de makers meer een avonturenfilm gingen maken met een knipoog naar de tekenfilm of dat ze deze bijna één op één gingen kopieëren.

Dora groeit op bij haar ouders in de Jungle. Dor leert zij veel van hun over de wetenschap en de natuur. Wanneer zij echter op het spoor komen van Paparata, de legendarische van goud, sturen zij Dora naar de stad om net als haar neef Diego naar een gewone Highschool te gaan. Hier blijkt dat Dora nog veel moet leren over het leven. Wanneer er echter niets meer van haar ouders vernomen wordt beland Dora al vlug weer in de Jungle echter nu met klasgenoten die zij op sleeptouw moet nemen.

Wanneer de film begint waan je je als kijker direct in een real life versie van de tekenfilm maar met een dikke knipoog. Sowieso druipt de knipoog ervan af bij deze film, maar de makers maken er geen grote persiflage van. Dora and the Lost City of Gold is namelijk ook gewoon een avonturenfilm welke geschikt is voor het hele gezin. Let wel de film is niet in het Nederlands nagesynchroniseerd dus het is wel handig als de kinderen ondertiteling kunnen lezen (iets wat ik sowieso zou aanmoedigen) Wat betreft de cast is Isabela Merced (Voorheen Moner) een uitstekende keuze geweest. Zij weet Dora heerlijk onbevangen en super positief neer te zetten zonder dat dit gemaakt of nep overkomt en dat is toch een prestatie op zich. Uiteraard zit de cast vol met bekende Latino gezichten welke alle met veel plezier hun rol spelen. Plezier is sowieso het sleutelwoord bij deze film. Het is voor de grootste haters namelijk moeilijk te ontkennen hoe leuk de verwijzingen in de film zijn gestopt. Dora and the Lost City of Gold is geen Indiana Jones, maar weet van begin tot eind te vermaken zonder heel spectaculair te worden en is daarom zeer geschikt om het hele gezin op een zondagmiddag te bekijken.

Extra’s

Gezien de humor konden bloopers niet achterblijven natuurlijk.Verder is er genoeg aandacht voor de cast met de making of. Weinig bijzonders, maar de film is op zich zelf leuk genoeg.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar