Site pictogram Movie Addicts

DVD review Emma

DVD review Emma

Jane Austin geld al jaren als een bron van inspiratie voor vele filmmakers. Daarbij geld wel dat sommige verhalen al meerdere keren verfilmd zijn in verschillende vormen (Clueless is feitelijk gezien ook een bewerking van dit verhaal. Dat geld ook voor Emma welke in 1996 een filmversie kreeg met een toen 24 jarige Gwyneth Paltrow in de hoofdrol. Nu is daar een nieuwe versie met de talentvolle 24 jarige Anya Taylor-Joy in de titelrol.

Emma is een zeer zelfstandige zelfverzekerde socialite welke ervan houd om mensen te koppelen. Wanneer ze een nieuwe project ziet in de onbekende Harriët Smith gaat er echter van alles mis. Emma ziet dingen die er niet zijn en nog erger ze dreigt echter ook haar eigen kans op iefde te gaan missen. En dat allemaal omdat Emma denkt het allemaal beter te weten.

Ja, je moet wel houden van kostuum films, maar eerlijk gezegd maakt Emma dat de kijkers wel makkelijker. De film komt nergens ouderwets over ondanks de aankleding en tijdsgeest. De acteurs lijken allemaal helemaal in hun element te zijn met Anya Taylor-Joy in de titelrol voorop. Een film als deze valt of staat met de invulling van de hoofdrol welke geloofwaardig dient te zijn en Anya Taylor-Joy slaagt met vlag en wimpel. Zij is bijdehand, ongeduldig en eigenwijs, maar aan de andere kant ook lief volhardend en betrokken. Zij deelt ook een heerlijke chemie met al haar tegenspelers en in het bijzonder met Mia Goth als Harriët en Johnny Flynn als Mr Knightly. Zoals gezegd lijken alle acteurs zich op hun plek te voelen en dat zorgt ervoor dat er zeker genoeg te lachen valt. Met name Bill Nighy weet met zij gort droge vetolking als de vader van Emma de lachers op zijn had te krijgen. Het verhaal kent op zich geen geheimen, maar door de leuke chemie van de cast stoort dat nergens. Emma kijkt lekker weg en zal met name bij het jongere publiek in de smaak vallen, maar dat doet niets af aan het feit dat dit gewoon een hele leuke film is.

Extra’s

Veel bijzondere extra’s zitten er niet bij, maar de bloopers tonen wel dat er genoeg te lachen viel tijdens het maken van de film.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar