Site pictogram Movie Addicts

DVD review Emoji movie (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

DVD review Emoji movie (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

 

Gene is een opgewekte en levendige emoji, iets wat eigenlijk niet kan want hij is een Mhew net zoals zijn ouders. Wanneer na lang aandringen hij aan het werk gaat om als emoji verstuurd te worden gaat het echter goed mis. Gene trekt het verkeerde gezicht. Wanneer dit een reeks gebeurtenissen in werking zet binnen de mobiel waardoor de eigenaar besluit zijn mobiel te laten resetten lijkt het einde van al het leven binnen de Textopia gemeenschap aanstaande. Gene trekt er samen met twee vrienden op uit om dit te voorkomen maar moet tevens uit handen blijven van de bots welke op hem en zijn vrienden zijn afgestuurd.

Laat ik gewoon beginnen om te zeggen dat de Emoji film inderdaad geen goeie film is. Maar is dat een groot probleem? En moet je deze film wel serieus benaderen? Het antwoord daarop is volmondig NEE. Hoewel de film overduidelijk vol product placement zit en het verhaal zeker beter uitgewerkt had kunnen worden zit er zeker voor de kinderen een leuke en leerzame boodschap verstopt in deze film. Hoewel de boodschap van zelfacceptatie in andere films zeker beter naar voren komt, mikt Emoji movie vooral op humor. Flauwe humor, maar wel het humor dat vooral het jongere publiek zeker aan zal spreken en de volwassenen? Ach verstand op nul en niet te kritisch kijken blijft het devies en ook die zullen dan vermaakt worden. De vele onlogische dingen in de film zoals mensen gebruiken geen woorden meer maar alleen emoticons om te communiceren(?!?!?!?!) en rare wendingen moet je voor lief kunnen nemen.  De film is verder kleurrijk, maar wisselt helaas levendige situaties met statische omgevingen waardoor een boel kansen helaas gemist worden. Dit heeft waarschijnlijk te maken gehad met product placen]ment waardoor alleen investeerders hun producten terugzagen in de film terwijl er veel meer apps en functionalitet van de smartphone leuk op de hak genomen had kunnen worden. Emoji movie is dan geen goede film, maar mik op de lach en de levensles voor de kids en daar scoort de film genoeg om een gezinsbezoekje zeker te verantwoorden deze zomer.

Er zitten heel veel extra’s op dit schijfje, helaas waren de makers zich er niet van bewust dat ze de extra’s meer op jeugdig publiek moesten laten richten zoals dat bij de Illumination en Disney titels altijd het geval is. Er wordt namelijk heel interessant gedaan over een film welke kwalitatief behoorlijk ondermaats is en een achtergrond over hoe dit tot stand is gekomen doet niemand goed. en de makers al helemaal niet. Gelukkig zitten er nog wat sing a longs bij en een in mijn ogen ongemakkelijke gefilmde dans demo. Nee, de extra’s voegen helaas maar de film blijft zeker vermakelijk voor de minder kritische en veelal jeugdige kijkers

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar