Site pictogram Movie Addicts

DVD review Fantasy Island

Blu-Ray/DVD actie Fantasy Island (Vanaf 8 juli verkrijgbaar)

Fantasy Island was in eind jaren 70 en begin jaren 80 een zeer succesvolle serie welke al eerder als tv serie een niet zo succesvolle reboot had ondergaan. Nu in de handen van Blumhouse producties moet het Fantasy Island gegeven een duistere twist krijgen.

Een groep mensen wordt bij wijze van test gedropt op Fantasy Island waar zij als eerste mogen beleven wat Fantasy Island te bieden heeft. Op dit eiland zullen de grootste wensen van de bezoekers uitkomen. Of dit nu het terugzien van een verloren liefde is, wraak nemen op een pestkop van vroeger of gewoon een trip vol drank, drugs en sex is. Helaas voor de bezoekers gebeuren er ook duistere dingen op het eiland en rijst de vraag of hun gastheer Mr Roarke wel zo gastvrij is?

Qua casting zou je zeggen dat er weinig mis is met Fantasy Island. Maggie Q en Michael Pena hebben zeker hun strepen verdiend en overtuigen 9 van de 10 keer in hun rollen. Daarnaast heb je Portia (Mr Robot) Doubleday en Lucy (Pretty Little Liars) Hale in grote rollen. Na een sfeervol begin waarbij de makers echt op de nostalgie mikken mikken de makers op een duistere twist alleen lijken ze niet echt te weten welke kant men nu echt op wilt. Zelfs een bijrol van de altijd vermakelijke Michael Rooker weet niet te verbloemen dat het van kwaad tot erger wordt. Naarmate het einde nadert en de spanning om te snijden moet worden wordt de wending alleen maar lachwekkender en het is daarbij ook aan de cast te zien dat ze niet weten wat ze met verhaal aan moeten. Daar kan het einde waarbij er een duidelijke knipoog naar de serie wordt gemaakt niets aan veranderen. Fantasy Island is vooral een nachtmerrie geworden alleen dan wel voor filmkijkers en liefhebbers van de originele serie want deze film is als een ontspoorde trein welke daadwerkelijk de afgrond in stort.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar