Site pictogram Movie Addicts

DVD review Fast & Furious 8 (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

DVD review Fast & Furious 8 (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Wanneer Dominic Toretto (Vin Diesel) aan het genieten is van zijn huwelijksreis met Letty (Michelle Rodriguez loopt hij de mysterieuze Cipher (Charlize Theron) tegen het lijf. Deze ontmoeting zorgt ervoor Dat Dom zich tegen zijn ‘Family’ keert bij een missie. Met Hobbs (Dwayne Johnson) die in de gevangenis beland en de rest van het team die er helemaal niets van snapt, lijkt alle hoop verloren. Mr Nobody (Kurt Russell), bijgestaan door zijn rechterhand Little Nobody (Scott Eastwood), brengt de groep  echter weer bij elkaar waarbij hij een zeer onverwachte en in eerste instantie ongewenste lid aan het team toe voegt. Zal het hun lukken Cipher en Dom tegen te houden?

Zelf keek ik erg uit naar dit deel, op Tokio Drift na vind ik het allemaal super films en kon dan ook niet wachten om naar dit deel te mogen gaan. Zijn mijn verwachtingen nageleefd of ben ik van een koude kermis thuis gekomen??

Voor de aartsvijand Cipher hadden ze naar mijn gevoel geen betere actrice kunnen casten Charlize Theron. Zij speelt een ijskoude bitch, die letterlijk over lijken kan gaan. Charlize Theron is een actrice die al veel verschillende rollen op haar naam heeft staan, maar een rol als deze lijkt haar op het lijf geschreven. Je ziet ook dat ze echt op gaat in haar rol en bijna lijkt te genieten. Het grootste deel van de cast lijkt in het begin even hun plek te moeten vinden, alsof ze even niet weten wat ze aan moeten met een film zonder Paul Walker. Maar naarmate de film vordert herpakken ze zich en komt het weer als vanouds over. Vooral Vin Diesel heeft even nodig om in zijn rol te komen. Zo begint de film ook een beetje houterig en matig. En het acteerwerk was niet echt iets om over naar huis te schrijven. Maar ook hij weet zich te herpakken en overtuigd in zijn rol wanneer hij aan de “verkeerde” kant werkt. Dwayne Johnson en Tyrese Gibson weten de lachers weer op hun hand te krijgen. Bij Dwayne Johnson vliegen de oneliners weer om je oren. Al gaan ze bij de scènes tussen Hobbs en Deckard (Jason Statham) net even iets te ver door, maar dit wordt dan wel weer leuk afgekapt.

Ik had graag de rol van Helen Mirren wat groter gezien. Ze heeft altijd gezegd dat ze heel graag in een Fast and Furious film wilde spelen, dan had naar mijn mening haar rol wel groter gemogen. Ze gaat er wel helemaal in op en ondanks haar leeftijd geniet ze echt van een actiefilm met een knipoog, zoals al eerder te zien was in Red (1 en 2). Aan de andere kant zien we Scott Eastwood als nieuwe toevoeging welke duidelijk teveel als een nieuwe Paul Walker wordt ingezet, iets wat duidelijk niet goed werkt behalve dat de rest veel grappen over hem kan maken.

Ben ik van een koude kermis thuis gekomen?? Nee, dat zeker niet. Ondanks dat de film zwak start en er uiteraard weer een aantal onlogische dingen gebeuren weet de film op tijd weer de hoogste versnelling te vinden. De combinatie van de humor, actie en over de top stunts zorgen ervoor dat Fast & Furious 8 toch zeer vermakelijk blijft. Ik denk dat F Gary Gray uiteindelijk de verkeerde keus is geweest als regisseur. Als regisseur Heeft hij zijn strepen wel verdiend maar op The Italian Job na zijn dit vooral wat serieuzere films en ondanks dat er altijd wel wat drama in de Fast en Furious films zit moet vermaak de boventoon voeren. Wat dat betreft slaat de film op het einde wel een beetje de plank mis wat betreft het (emotionele) eerbetoon. Hopelijk zullen deel 9 en 10 wel weer door een vakman geregisseerd worden welke weet zich volledig op de sterke punten van de franchise concentreert en deze uitvergroot.

Extra’s

Op De DVD staan er extra’s over de stunts waarbij wordt ingegaan op wat er gedaan is in New York, IJsland (wat voor Rusland moet doorgaan) en New York. Hoewel deze best interessant zijn zitten ze wel vol tegenstrijdigheden. Cuba moest een fantastisch begin zijn en Regisseur Gary Gray was hier ook zeer over te spreken. Het jammere is dat juist dit gedeelte ontzettend zwak was en slecht geacteerd. Ook over New York wordt eerst lyrisch gedaan over wat ze allemaal wel niet mochten doen. om uiteindelijk af te sluiten dat het jammer was dat ze niet meer mochten van de stad New York (????) Wat betreft de finale in Rusland, welke feitelijk in Ijsland is opgenomen, is deze wel echt bruut om te zien wat ze allemaal hebben gedaan om alle stunts zo vet mogelijk in beeld te brengen. Verder zitten er nog twee extended fight scenes bij waarbij je vooral meer te zien krijgt van Jason Statham en Dwayne Johnson. Voor de DVD niet slecht maar er had meer bij gekund natuurlijk.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar