Site pictogram Movie Addicts

DVD review Fifty Shades Freed (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

DVD review Fifty Shades Freed (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Het laatste deel waar menig vrouw op heeft zitten wachten, gelukkig niet zo lang als dat we op deel 2 hebben moeten wachten. Maar was dit deel ook het wachten waard?! Na de bioscoop release zei ik volmondig ja, maar het is altijd afwachten of een film een aantal maanden nog steeds dat gevoel opwekt. Tuurlijk Fifty Shades is voor een doelgroep gemaakt en ja ik behoor tot die doelgroep, maar ook ik kan films die voor mij gemaakt zouden moeten zijn helemaal niets vinden

We beginnen op het punt van de bruiloft en zien in vogelvlucht hun huwelijksreis. Maar na een schokkend bericht vertrekken ze weer naar huis, waar hun wittebroodsweken niet bepaald gezellig beginnen. Jack Hyde (Eric Johnson) is nog niet klaar met Christian (Jamie Dornan) en Ana (Dakota Johnson) en zet alles op alles om wraak te nemen. Zullen Christian en Ana hem altijd een stap voor blijven of komt de dreiging toch te dichtbij?? En kunnen ze nog steeds van elkaar en hun wittebroodsweken genieten??

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik Jamie Dornan wel op zijn sexiest vond in deze film. Ik heb hem altijd een goede Christian Grey gevonden. In mijn ogen was/is hij goed gecast en precies zoals ik hem in gedachte had tijdens het lezen van de boeken. Maar in dit laatste deel nog meer, hij was echt een sexy Christian.

Dakota Johnson, ik heb meerdere films met haar gezien (How to be Single, the Big Splash) en het viel mij op dat haar manier van praten, de fluister-/hijgtoon een beetje haar handelsmerk is. Dus ik hield mij al een beetje vast voor dit deel, want dat is wel iets waar ik mijn lichtelijk aan stoor. Maar ik moet zeggen dat het in deze film wel mee viel. Er zijn natuurlijk wel momenten waarbij ze deze toon gebruikte, maar merendeel praatte ze zowaar normaal.

Eric Johnson, wat ik in mijn vorige recensie al vertelde ik vond hem in het begin raar gecast, hij kwam naar mijn gevoel te glad over. Maar naarmate hij de duistere kant op ging zag ik de Jack voor mij die in de boeken werden beschreven. En dat was in dit deel ook zeker goed! Hij is erg goed gecast als gluiperd, dwaas, psycho en ga zo nog maar even door. Hij zet deze rol overtuigend neer en gaat volledig op in zijn rol.

Als je de boeken hebt gelezen, zoals ik (meer dan eens), dan weet je dat er in dit deel het minste seks voor komt en dat is in de film niet anders. Maar toch vond ik dit deel wel het sterkste van allemaal. Hier zat meer verhaal in en zeker meer spanning en tja hoewel minder zat er wel degelijk een aantal seksscènes. De seksscènes die er in zaten, zijn net als in het eerste en het tweede deel netjes in beeld gebracht. Natuurlijk had het wat grafischer gemogen, maar dan wordt het al snel een pornofilm en geweerd uit vele bioscopen en landen.  De strijd die ze hebben met Jack Hyde is goed uitgebeeld en met goede spanning over laten komen. Ik kreeg tijdens de film bijna hetzelfde gevoel als dat ik had tijdens het lezen en ook thuis hield de film stand. Ergens ben ik wel blij dat ze in vogelvlucht de trouwdag en de huwelijksreis hebben gedaan. De toch nog prille relatie van Christian en Ana botst hier en daar nog, en dat maakt het natuurlijk wel iets realistischer. Zeker met een partner als Christian die niet gewend is om in een ‘vanille’ relatie te zitten. Wat ik wel jammer vond is dat ze Christian zijn verleden met zijn biologische moeder niet wat verder hebben uitgewerkt, met flashbacks of nachtmerries. Iets  wat regelmatig in de boeken voorbij kwam.

Ik heb ook de boeken ‘verteld door Christian’ gelezen en ik vond het wel jammer dat ze dit perspectief niet in de films hebben meegenomen, hierdoor hadden bepaalde scènes beter gewerkt, maar dat was vooral het geval in het vorige deel.

Ben je net als mij gek op de boeken en keek je erg uit naar dit deel, dan is dit zeker een aanrader een goede afsluiter van de trilogie. Minder seks, maar meer spanning net als in het boek!

Extra’s

De extra’s draaien vooral om hoe bepaalde stukken en scènes van de film zijn opgezet en hoeveel werk erin zat. Daarbuiten komen ook Dakota Johnson en Jamie Dornan uitgebreid aan het woord over hun rollen en hoe zich dat in de loop van de delen ontwikkeld. Uiteraard komt ook schrijfster E.L. James weer aan het woord om aan te geven hoe zij het ervaren heeft dat haar bestsellers verfilmd werden.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar