Site pictogram Movie Addicts

Dvd-review Furious 7 (Nu verkrijgbaar op blu-ray en dvd)

fast-furious-7-still-hr-11

In een jaar vol grote Blockbusters was het zevende deel uit de Fast and Furious serie die het jaar aftrapte en hoe!!! Mede ingegeven door het treurige overlijden van Paul Walker voordat de film af was kwam deze film later uit dan verwacht, maar werd het wel het succesvolste deel uit de serie met een wereldwijde omzet van ruim 1,5 miljard dollar plus een aantal records. Nu is deze film verkrijgbaar voor thuis en is de vraag werkt de film ook op het kleine scherm.

Deze film gaat verder waar Tokio Drift en Furious 6 zijn geëindigd, de fatale crash van Han (Sung Kang). Bij de scene in Furious 6 zien we al de introductie van Deckard Shaw (Jason Statham), ja de broer van Owen Shaw (Luke Evans), die de oorlog op Dom en zijn familie heeft geopend omdat zij achter het ongeluk van Owen zaten. Maar ook Dom (Vin Diesel) en zijn team, in deze film bestaande uit Letty (Michelle Rodriquez), Brian (Paul Walker), Roman (Tyrese Gibson) en Tej (Chris ‘Ludacris’ Bridges), zinnen op wraak, wanneer ze er achter komen dat Han niet verongelukt maar vermoord is. Hobbs (Dwayne Johnson) heeft een explosieve ontmoeting met Shaw op het kantoor van de DSS. Net als Owen is ook Deckard Shaw sluw en snel en daardoor komt het team van Dom niet snel in de buurt, maar is het vooral wachten tot Deckard hun heeft gevonden. Het team van Dom krijgt hulp van Mr. Nobody (Kurt Russell), maar met 1 voorwaarde en dat is Ramsey (Nathalie Emmanuel) redden uit de handen van Jakande (Djimon Hounsou). Zij is het brein achter Ghost Eye, een systeem dat op alle elektronische apparaten geplaatst kan worden waardoor iedereen op elk moment en op elke plek gevonden en gevolgd worden. Alleen na een bloedstollende reddingsactie komen ze te weten dat Ramsey haar uitvinding niet meer bij zich heeft, maar naar een vriend in Abu Dhabi heeft gestuurd. Wanneer Mr. Nobody dit in handen heeft mag Dom het gebruiken om Shaw te vinden om hem een stap voor te kunnen zijn, maar zijn ze hem ook wel een stap voor??

Er waren velen die bij deel 5 een beetje raar opkeken toen Han (Sung Kang) verscheen aangezien hij bij Tokio Drifttoch verongelukte. Het antwoord word nu duidelijk aangezien de gebeurtenissen van deel vijf en zes voorafgaand waren aan dat van Tokio Drift. Pluim voor de schrijvers die hier toch een geloofwaardige draai aan hebben kunnen geven. Jason Statham als badguy Deckard Shaw werkt dat? Absoluut!!! Jason heeft natuurlijk als voordeel dat hij al een bad-ass imago heeft inclusief norse uitstraling. hij weet deze dan ook uitstekend te benutten en vormt een waardige tegenstander voor Toretto (Vin Diesel) en zijn ‘familie’. Ook op het kleine scherm komen de vette actie scene’s uitstekend tot hun recht mede omdat er geen 3D is toegepast en deze ook niet nodig is (zoals bij zoveel films waarbij ze wel 3D gebruiken) Het verhaal is niet het sterkste punt, maar dat is het eigenlijk bij geen een deel geweest, het gaat erom dat we in een een logische volgorde van de ene ongelovelijke stunt in de andere belanden. Tel daarbij een overdaad aan stoere actie helden (Vin Diesel, Dwayne Johnson, Jason Statham en Paul Walker) genoeg Comic relief (Tyrese Gibson is weer onnavolgbaar als Roman) prachtige locaties (van een achtervolging in de bergen tot het sjieke Abu Dabi en je hebt het recept voor een van de dikste actiefilms van het jaar. Maar het eerder genoemde haalde het niet bij de nieuwsgierigheid wereldwijd hoe men de kwestie Paul Walker op ging lossen daar hij overleed toen de opnames nog lang niet af waren. We kunnen verklappen, voor wie dat nog niet wist, dat ze hiervoor de broers van Paul Walker hebben gebruikt. Naast de bioscoop zorgt Furious 7 ook thuis voor ruim 2 uur spanning en sensatie en weten we ondertussen dat het overlijden van Paul Walker de makers niet hebben tegengehouden om verder te gaan met deel 8 welke in 2017 verwacht wordt het jaar waarin Vin Diesel de respactabele leeftijd van 50 gaat bereiken.

Extra’s: Op de dvd hadden gezien het overlijden van Paul Walker meer verwacht van de extra’s. Helaas net als bij zoveel titels zijn de leukste extra allemaal bewaard voor de blu-ray. Dit levert de dvd een strafpunt op en de blu-ray een bonuspunt

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar