Site pictogram Movie Addicts

DVD Review Gemini Man ( Nu overal verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

DVD Review Gemini Man ( Nu overal verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Afgelopen jaar deed Ang Lee weer een poging om met een baanbrekende film te komen na zijn veel bekroonde Life of Pi. In Gemini Man speelt Will Smith de hoofdrol en met zijn 51 jaar is hij natuurlijk niet meer de jongste, echter in deze film is er ook een jongere versie van zijn karakter gespeeld door …. Will Smith. Nu hadden wij de film in de bioscoop gemist en scoorde deze niet de beste kritieken, maar wij wilde er thuis toch even goed voor zitten.

Henry Brogan is een van de beste huurlingen die er is, maar na zijn laatste opdracht besluit hij dat het genoeg is geweest. Zijn laatste doelwit bleek echter niet te zijn wie zijn opdrachtgevers hem deden geloven. Nu is Henry zelf doelwit geworden van zijn opdrachtgevers. Wanneer hij geconfronteerd wordt met de man die zij stuurde om de klus te klaren komt Henry tot een schokkende ontdekking.

Gemini Man heeft in zijn opzet alle ingrediënten om een echte futuristische actie/thriller te zijn. En met een regisseur als Ang Lee staat er ook iemand aan het roer die een goed verhaal op film kan zetten. Helaas moet ook ik toegeven dat Gemini Man wat betreft het verhaal te weinig doet met de mogelijkheden die het basisverhaal biedt. Pas op het einde wordt eigenlijk het morele dilemma te tafel gebracht. Als vergelijking zou je de film tegenover Minority Report kunnen zetten waarbij je als kijker wel goed het morele dilemma tegenover de technologische vooruitgang krijgt voorgeschoteld. Met Will Smith is er wel een hoofdrolspeler aan boord gehaald welke zowel de oude als de jonge versie kan spelen (met behulp van technische hulpmiddelen). toegegeven ziet niet alles er helemaal vlekkeloos uit. Qua gezicht zie je wat onnatuurlijke trekjes en met de gevechten zie je met hoge snelheid dat hier teveel CGI is gebruikt. Will Smith heeft echter genoeg charisma om te blijven overtuigen in beide rollen en heeft genoeg chemie met zijn twee tegenspelers Mary Elizabeth Winstead (als agent Danny Zakarweski) en Benedict Wong (als oud collega Baron). Mary bewijst hiermee voor haar rol in de Harley Quinn film dat zij zeker haar mannetje staat in een actiefilm. Clive Owen gaat zich ondertussen te buiten als de schurk Clay Veris. Ook hier hebben de makers net te weinig gedaan om hier meer van te maken dan een gestoorde leider van moordeskaders. Met name uit de relatie met de gekloonde jonge genaamd Junior is te weinig gehaald. Ang Lee heeft in het verleden al veel prachtige verhalen verteld met zijn films en daar ook de nodige prijzen mee gewonnen, maar hij kon samen met Will Smith en de rest van de cast niets meer maken dan een redelijk vermakelijke actiefilm welke ondanks de technologische snufjes nergens boven de middelmaat uitstijgt.

Extra’s

Helaas buiten de standaard making of waarbij er links en recht wat veren in elkaars achterste worden gestoken en een toelichting op het technische aspect van wat facial motion capturing stellen de extra’s niet heel veel voor.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar