Site pictogram Movie Addicts

DVD review Get Out (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

DVD review Get Out (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

De Surprisehit uit Amerika is en de openingsfilm van het Imagine Film Festival welke er ook met de publieksprijs vandoor ging is nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray. De film kwam natuurlijk als een grote verrassing en nu is de vraag is deze het ook waard om in huis te halen en nog vaker te kijken?

Chris is een donkere man met een blanke vriendin die nadat ze al een paar maanden bij elkaar zijn bij Rose haar ouders op visite gaan. Eenmaal daar lijkt alles in eerst instantie heel gemoedelijk. En dat terwijl hij problemen had verwacht aangezien hij haar eerste donkere vriendje is. Er gebeuren echter vreemde dingen. De tuinman en werkster doen nogal raar en hoe veilig was het om een hypnose sessie met schoonmoeders te doen? Chris gaat een aparte en heftige paar dagen beleven.

Des de minder je weet des de beter, dus over het verhaal vermeld ik weinig behalve dat dit lekker loopt en dat schrijvers er bijzonder veel humor in hebben weten te verwerken. De humor zorgt enerzijds voor verlichting maar anderzijds geeft dit ook een groot contrast weer waardoor de spanning nog intenser overkomt. De komische bijrol van Lil Rel Howery is er wat dat betreft een om in te lijsten. De raskaart ligt de hele film op de loer en het spreekt voor Jordan Peele dat hij zich hier niet teveel op gefocused heeft en het puur gebruikt voor het ongemakkelijke sfeertje welke in het begin de overhand heeft. De rustige opbouw van de film zorgt ervoor dat de kijker zich af en toe laat verrassen door de jumpscares komen (ja ik hoor je denken hoe cheap is dat), maar deze zijn wel verdomd goed getimed en uitgevoerd. De acteerprestaties zijn ook erg sterk waarbij hoofdrolspeler Daniel Kaluuya het ongemakklijke gevoel heel sterk over brengt. Catherine Keener speelt een van de meest mysterieuze en creepy schoonmoeders die ik in tijden heb gezien. De nog redelijk onbekende Allison Williams weet zich als vriendin Rose ook aardig in de kijker te spelen met een rol waarbij je als kijker lang blijft gissen wat haar rol is. De soundtrack draagt alleen maar bij aan het creëren van een zeer creepy sfeertje en zal na het zien nog wel even in je hoofd blijven zitten. Ik heb me vanaf het eerste moment top vermaakt met deze film welke nergens verslapt. Voor een Blumhouse productie kijkt de film wel heel lekker weg en de regie en het script hebben een uitstekende balans gevonden in het combineren van horror/thriller elementen met humor (een uitdaging op zich) Hierdoor is dit een horrorfilm welk makkelijk het grote publiek zal aanspreken, maar de film zal ook zeker genoeg horrorfans aanspreken zeker aangezien deze film absoluut niet soft is maar daarbuiten ook op het psychologische vlak angstaanjagend over kan komen. Get Out is een aanrader welke veel mensen zal aanspreken en dat is stiekem niet meer dan terecht met de beste horrorfilm uit de Hollywood koker tot nu toe dit jaar. De film is zeker vaker te genieten en wie weet een klassieker in de wording.

Extra’s

Uiteraard worden er bij de interviews en making of behoorlijk wat veren bij Jordan Peele in de reet gestoken en dat is niet onterecht wanneer je zo een debuutfilm maakt. Het leuke is dat er ook deleted scenes en alternatieve eindes te zien zijn welke je met commentaar kunt bekijken waarbij goed uitgelegd wordt waarom deze sneuvelde en waarom het soms ook jammer was dat deze sneuvelde.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar