Site pictogram Movie Addicts

DVD Review Ghostbusters (nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

ghostbusters-dvd

Oh oh oh wat was er een heisa rondom deze film. Nadat er jaren werd gesmeekt om een opvolger van de eerste twee Ghostbuster films sloeg de vlam in de pijp toen bekend werd dat het een reboot ging worden met vrouwen in de hoofdrol. Tienduizenden tegenstanders gaven de film een 1 op IMDB (en ik weet zeker dat waarschijnlijk niemand van hen de film überhaupt gezien heeft), hierdoor kreeg de film een aparte rating van publiek tegenover een 60% Metascore en een 73% fresh score op Rotten Tomatoes. Ik heb de film niet in de bioscoop gezien, en nee niet omdat ik er tegen was maar puur vanwege tijdgebrek, dus nu kon ik in alle rust thuis kijken tot welke categorie ik zou behoren.
Professor Erin Gilbert (Kristen Wiig) is hard op weg om een vaste aanstelling te krijgen bij een vorraanstaande universiteit wanneer haar verleden haar achtervolgt.In een verleden was zij zeer geïnterreseerd in het bovennatuurlijk en het bestaan van geesten. Wanneer zij weer in aanraking komt met haar oude collega wordt zij razendsnel het spokenwereldje ingetrokken, waar zij samen met haar oude maatje Abby Yates (Melissa McCarthy), De excentrieke Jillian Holtzman(Kate Mackinnon) en Patty Tolan (Leslie Jones) op een complot stuiten waarbij iemand macht over geesten probeert te krijgen en zo de stad in zijn greep te kunnen krijgen.

Ja het gegeven is simpel, en verschilt wezenlijk niet zoveel van het origineel, behalve dat we hier met vier vrouwelijke ghostbusters te maken hebben.
Het verschil in opzet was eigenlijk noodzakelijk om deze reboot zoveel mogelijk los te zien van de 2 originele films, waarvan eerlijk is eerlijk de tweede
niet heel erg sterk was. Paul Feig is hier redelijk in geslaagd door de geesten heel anders te presenteren, lang leve vooruitgang in CGI, en de onderlinge
verstandhouding heel anders op te bouwen. Hierbij moet ik wel zeggen dat de twee meest bekende namen, Melissa McCarthy en Kristen Wiig minder goed uit de verf komen dan de hysterische Leslie Jones en de geflipte maar o zo briljante Kate McKinnon. Deze twee weten een paar scene’s zo naar hun hand te zetten dat je als kijker bijna gegarandeerd in een deuk ligt. Het verhaal is niet hoogstaand en de paar zijwegen, vooral rondom Kristen Wiig’s personage, hadden best achterwegen mogen blijven, aangezien deze ook matig zijn uitgewerkt. De special effecten zijn zeker overtuigend en ook voor de gewone tv zitten er een aantal leuke effecten in verwerkt om wat 3D te creeëren. Als leuke toevoeging hebben de drie nog levende Ghostbusters een een cameo appearence in deze film. Ook valt er te lachen om Chris Hemsworth, welke volledig over de top gaat met oerdomme vertolking van hun secretaresse. Nee, Ghostbusters redt het zeker niet bij het origineel, maar is toch minimaal een 7 en het aanzien waard.

Extra’s

de extra’s zitten boordevol verplichte maar niet zozeer vernieuwende kost. Van het team welke uiteraard zeer hoog opgeeft van elkaar tot de making off welke ingaat op het verschil van special effects vergeleken met het origineel van dertig jaar terug. Een Gag reel met geslaagde en minder geslaagde grappen en voor de jongere kijkers het recept om zelf slijm te maken. Kortom niet super maar ook niet totaal overbodig.

 

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar