Site pictogram Movie Addicts

DVD Review Good Time

DVD Review Good Time

Robert Pattinson had net als Kristen Stewart toch een tijd lang last van het Twilight imago. Hoewel de films financieel een groot succes waren leden de twee hoofdrolspelers toch onder het feit dat het simpelweg echt slechte films waren gericht op tienermeisjes welke deze films opvraten. Ik moet eerlijk bekennen dat ook ik een tijd lang geen trek had om een van de twee in een film te zien. Maar net als Kristen Stewart klimt ook Robert Pattinson weer in aanzien door niet onverdienstelijke rollen in kleinere producties.

Connie is een volwassen oplichter, een dief, maar ook liefhebbende broer van de mentaal gehandicapte Nick. Wanneer een bankoverval fout loopt en Nick wordt opgepakt moet Connie alles op alles zetten om zijn broertje vrij te krijgen voordat deze naar de gevangenis moet. Het wordt een heftige avond waarbij Connie alles op alles moet zetten om op tijd een pak geld bij elkaar te krijgen voor de borg en tegelijk uit handen van de politie te blijven.

Good Time leest als een standaard misdaad drama, maar laat het aan de Safdie broers over om er iets bijzonders van te maken. Vanaf de vreemde openingsscene waarbij Connie zijn broertje weghaalt bij een welzijnswerker tot aan de verwoede pogingen van Connie om aan geld te komen. Alles komt heel surealistisch over door het gebruik van licht, kleuren en de vervreemdende soundtrack. dit alles zou averechts kunnen werken en Good Time een zeer ongeloofwaardige film kunnen maken. Gelukkig is dit niet het geval. Nee, mede dankzij de ijzersterke vertolking van Robert Pattinson wordt je als kijker meegenomen in de waanzin waarin de hoofdpersoon steeds verder in verstrikt raakt. Het sterke is echter dat je Connie nooit als volledig amoreel personage gaat zien. Nee, het is een man van vlees en bloed welke helaas vaak hele foute beslissingen maakt. Wat mij verraste was de sterke bijrol van regisseur Benny Safdie als de mentaal beperkte Nick. Het moet gezegd worden dat ondanks de film niet bepaald vrolijk is en en een zeer laag feelgood factor kent zorgen een aantal WTF momenten wel voor verlichting. Bij het zien van de making of krijg je als kijker nog meer respect voor de broers en hoe zij een film maken. En ik begrijp dan ook volledig dat Robert Pattinson dolgraag met deze mannen een film wilde maken. Good Time slaat niet zozeer op een goede tijd welke de hoofdpersonen maar weinig kennen in de film, nee Good Time is een uitdrukking welke vaak door draaideur criminelen wordt gebruikt om de tijd tussen zitten te beschrijven. Good Time zal zeker niet iedereen aanspreken, en waarschijnlijk helemaal niet het Twilight publiek welke zwijmelde bij de aanblik van Edward. Good Time werkt vervreemdend en geeft een kijkje in de zelfkant van de samenleving waar velen vooral proberen te overleven op hun eigen manier en waar cadeautje niet verwacht hoeven te worden.

Extra’s

Het is in de extra’s mooi om te zien met voor een passie de volledige cast aan het werk is gegaan en hoe inventief de broertjes zijn geweest om deze film zijn eigenzinnige karakter te geven. Het werkt zelfs inspirerend mochten mensen zelf ambities hebben om een film te maken. Het toont ook de passie die Robert Pattinson heeft voor zijn werk, iets wat ik in zijn Twilight periode nooit bij hem heb kunnen waarnemen.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar