Site pictogram Movie Addicts

DVD review Goosebumps (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

image007(3)

Goosebumps, of in Nederland ook wel bekend als Kippenvel, is een populaire boekenreeks geschreven door R.L. Stine. Eerder dit jaar kwam film uit in de bioscoop en nu dus op DVD en Blu-Ray. Ook al is het verhaal voor de film dan niet geschreven door Stine, toch komen er wel heel veel van zijn monsterlijke verzinsels tot leven in dit avontuur.

De film volgt het verhaal van Zach (Dylan Minette), een tiener die recent zijn vader is verloren en met zijn moeder naar een klein Amerikaans dorpje verhuist. Hij is de nieuweling op de middelbare school en heeft het er maar moeilijk mee. Dit alles verandert als hij zijn buurmeisje Hannah (Odeya Rush) ontmoet. Een mysterieus meisje met een wat chagrijnige en vreemde vader( Jack Black). Wanneer hij denkt dat Hannah in gevaar is, breekt hij bij haar huis in samen met zijn nieuwe beste vriend Champ (Ryan Lee) om haar te redden. Eenmaal binnen vinden ze allerlei Goosebumps manuscripten en wanneer er een wordt geopend staat ineens daar de verschrikkelijke sneeuwman voor hun neus. Zijn buurman blijkt R.L. Stine te zijn en alles wat hij schrijft komt tot leven wanneer zijn manuscripten worden geopend. Een van zijn meest beroemde creaties is de levende pop Slappy, deze weet ook uit zijn manuscript te ontsnappen en laat alle andere monster vrij. Nu moeten Stine en de drie kinderen alle monsters terug in de boeken zien te krijgen, voordat ze de stad vernietigen.

Maurits van der Wal verwoorde het al goed in zijn recensie over Goosebumps.

Het is een feest der herkenning voor de fans en ook als je niet bekend bent met de boeken wordt er uitstekend licht vermaak geboden welke voor de kleintjes wel wat heftig kan overkomen gezien het aantal monsters.

De extra’s

Er zitten op de DVD een paar features waarbij die over hoe om te gaan met monsters een beetje overbodig is aangezien je waarschijnlijk net de film hebt gezien. Het had leuker geweest als ze juist dingen lieten zien welke niet in de film terugkwamen. Het stukje over vreemde gebeurtenissen op de filmset is zeker voor de jongere kijkers wel weer heel vermakelijk.

Trailer

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar