Site pictogram Movie Addicts

DVD-review Hail, Caesar! (Vanaf 22 juni verkrijgbaar)

hail-caesar-bd-3d(1)

Hail, Caesar! was al langere tijd geleden aangekondigd en de lijst van Hollywoodsterren wie hierin meespeelde groeide gestaag uit tot een ware sterrencast met George Clooney voorop. De film wist in de bioscoop echter weinig klaar te maken in vergelijking met andere titels van de Coen Brothers, die ondanks hun alternatieve manier van verhalen vertellen toch een behoorlijk fanbase hebben opgebouwd met in de afgelopen jaren ook een aantal commerciële hits.

Hail, Caesar! vertelt het verhaal van Eddie Mannix (Josh Brolin), een zogenaamde fixer in het Hollywood van de jaren ’50. Hij werkt voor de studio dat grote spektakel stukken maakt en hij zorgt ervoor dat de sterren in het gareel blijven en verwijdert blijven van de nodige schandalen. Wanneer op een dag een van de grootste sterren Baird Whitlock (George Clooney) ontvoerd wordt tijdens de opnamen van zijn nieuwste film Hail, Caesar! is het aan Eddie om hem weer tevoorschijn te toveren. Ondertussen worstelt hij met acteurs, regisseurs, roddeljournalisten en een aanbieding van een andere werkgever.

De setting en opzet in combinatie met de schrijvers en regisseurs Joel en Ethan Coen zou van Hail, Caesar! een prachtige en scherpe persiflage van Hollywood uit de jaren 50 kunnen opleveren. Helaas blijft het bij kunnen, want qua verhaal blijft alles heel oppervlakkig en wordt geen van de mogelijke verhaallijnen goed benut en uitgewerkt. Hierdoor komt de film ook nergens echt op gang en voelt het meer als een aaneenschakeling van sketches, welke aan elkaar zijn gemonteerd, maar waarbij de echte rode draad ontbreekt. Is Hail Caesar dan een slechte film? Nee, en dat is te danken aan de acteurs, wie er stuk voor stuk het beste van maken maar helaas beperkt blijven tot het spelen van typetjes. Met acteurs als George Clooney, Tilda Swinton, Scarlett Johanson, Ralph Fiennes en Josh Brolin om er een paar te noemen mag je toch meer verwachten van een film. De Coen Brothers hebben het echter voor het eerst in jaren (sinds the Lady killers) voor elkaar gekregen om met een zeer zwak verhaal te komen. Wat de film redt is het persiflerende karakter, het echte jaren ’50 sfeertje wat uitgestraald wordt en het duidelijke plezier wat de cast in hun rollen legt. Er zitten ook wel een paar scenes in welke toch als persiflage alleen al briljant te noemen zijn. Met name de scene tussen regisseur Laurence Laurentz (Ralph Fiennes) en Hobie Doyle (Alden Ehrenreich) kan als briljant bestempeld worden. De film blijft echter vooral genietbaar voor verstokte Coen Brother fans (waarvan ik er toch een ben), maar ook die kunnen niet ontkennen dat dit een van hun mindere films is.

Extra’s DVD:

Niet veel bijzonders, een groot deel van de cast komt aan het woord over hoe blij ze waren om mee te kunnen doen aan een Coen Brothers project. helaas ook hier dus weinig houvast om de deze titel naar een hoger plan te tillen.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar