Site pictogram Movie Addicts

DVD-review Hallo Bungalow (nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

hallo_bungalow_37031215_ps_1_s-low(1)

Een zwarte komedie met drie ervaren actrices, die alle drie hun strepen op het komische vlak verdiend hebben en een rits aan bekende en ervaren acteurs zou toch op zijn minst een redelijk hitje op moeten leveren? In de bioscoop lieten bezoekers deze film echter massaal links liggen, (wij ook, maar dat was door tijdgebrek) nu op DVD kijken of dit enigszins terecht was.

Hallo Bungalow vertelt het verhaal van drie vriendinnen, die vergroeid lijken te zijn met het bungalowpark waar zij al sinds hun tienerjaren in werken. Alle drie zijn nu op de leeftijd gekomen dat ze hun dromen van vroeger vaarwel kunnen zeggen en ieder gaat daar op hun eigen wijze mee om. Dan gaat het mis wanneer Olivia (Lies Visschedijk) haar moeder bij een tragisch ongeluk om het leven komt. Uit nood besluiten de dames de nieuwe eigenaar af te persen, omdat ze zeker lijken te weten dat deze zijn vrouw heeft laten omleggen voor verzekeringsgeld. Een huwelijk, adoptiekind en een handvol ongure types lijken allen de plannen van de dames in de weg te zitten of weten deze drie losers eindelijk eens een keer wel iets succesvol tot een goed eind te brengen.

Hallo Bungalow zet vanaf het begin de toon met gortdroge humor en daar moet je van houden. Wat dat betreft hebben ze met Lies Visschedijk, Eva van der Gucht en Anne-Marie Jung drie uitstekende hoofdrolspelers wie alle drie iets treurigs uitstralen en eigenlijk nooit volwassen zijn geworden. Hierbij zorgt Anne-Marie Jung nog voor het meeste slappe humor als de dommige Bibi. Het verhaal van de eigenlijk best slimme Olivia is behoorlijk treurig, net als van de kinderloze Trijntje, beide weten echter regelmatig zeer grappig uit de hoek te komen waarbij Eva van der Gucht hulp krijgt van Martijn Fischer in een leuke bijrol als haar partner met een burnout. Wat betreft het verhaal is het geheel iets teveel een klucht om als zwarte misdaad komedie te overtuigen, waardoor het eind wat flauw en obligaat overkomt. Alles wat daarvoor komt levert dankzij de drie hoofdrolspeelsters genoeg lol op om te overtuigen al zal het wel niet naar ieders smaak zijn.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar