Site pictogram Movie Addicts

DVD Review Hobbs & Shaw (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

DVD Review Hobbs & Shaw (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Afgelopen jaar was een jaar vol actieknallers met vooral superheldenactie wat de klok sloeg. Universal bracht met Hobbs & Shaw een nieuw hoofdstuk van hun eigen heldenstal uit de Fast& Furious. De film scoorde bijzonder goed de eerste keer in de bioscoop, maar weet deze actieknaller op een klein scherm ook te overtuigen?

Tijdens een MI6 operatie gaat het helemaal fout voor agente Hattie, maar zij weet nog net weg te komen. Zij wordt echter als schuldige aangewezen en de jacht wordt geopend. Hierbij worden Hobbs en Shaw ingeschakeld welke zeer tegen hun zin in moeten samenwerken. Om het nog lastiger te maken is Hattie Shaw zijn zusje en moeten de drie uit de handen van Brixton blijven. Een bijna onmogelijke missie aangezien hij genetisch gemanipuleerd is en een zeer machtige organisatie achter zich heeft.

Feit blijft dat het ietwat teleurstellende F&F8 èèn belangrijk lichtpuntje had, namelijk dat de wisselwerking Johnson en Statham uitstekend werkte. Ook in Hobbs and Shaw delen de mannen een uitstekende chemie welke zorgt voor explosieve actie en heel veel snedige opmerkingen over en weer. De film duurt ruim 2 uur maar het gas staat er bijna constant op waardoor hij niet langdradig aanvoelt. Krijgen we nog andere F&F gezichten te zien in deze film? Daarvoor zeg ik ga het zien en kom er zelf achter. Ook de invulling van de schurk voldoet aan de verwachtingen waarbij Idris Elba als Brixton met behulp van de nodige technische snufjes een meer dan waardige tegenstander blijkt voor de kemphanen Hobbs en Shaw. De toevoeging van een extra Shaw in de vorm van Hattie is een goede zet. Daarbij viel Vanessa Kirby al positief op in de laatste Mission Impossible, maar laat zij hier nog meer zien dat zij naast een knap koppie ook een pittige tante kan neer zetten. Het belangrijkste F&F thema van familie speelt ook hier weer een grote rol bij zowel Shaw als Hobbs. Oja en voor ik het vergeet, ook de auto’s en een paar spectaculaire achtervolgingen zijn weer aanwezig waardoor het geheel genoeg Fast and Furious aanvoelt. David Leitch bewijst hiermee na John Wick, Atomic Blonde en Deadpool 2 dat hij zijn ervaring als stuntman goed heeft kunnen omzetten naar het zijn van een uitstekende actiefilm regisseur, aangezien de film met zijn actiescenes en exotische locaties er fantastisch uitziet. Is er dan niets mis met deze film? Het grootste gemis is het ontbreken van iets verrassends waardoor deze actiefilm boven zichzelf uitstijgt. De twee verrassende komische bijrollen brengen wel wat extra’s, maar niet datgene waardoor dit hoofdstuk in de F&F reeks een klassieker wordt. Vast staat echter wel dat Fast and Furious: Hobbs and Shaw precies dat aflevert wat het beloofd een spectaculaire actiefilm vol spierballen, achtervolgingen, explosies en een dikke knipoog plus heel veel oneliners. Voor een avondje popcorn vermaak thuis is dit dus zeker een aanrader!!!

Extra’s

Met de extra’s veel aandacht voor de verrassende bijrollen welke beide als zeer geslaagd gezien mogen worden en uiteraard veel aandacht voor de stunts en hoe de film aandacht geeft voor de achtergrond van de 2 hoofdfiguren. Niet heel veel bijzonders maar leuk genoeg om na de film zeker even te bekijken.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar