Site pictogram Movie Addicts

DVD review Hotel Transsylvanië 2 (Nu verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray)

Untitled(6)

Hotel Transsylvanië 2 vindt zeven jaar na de eerste film plaats, en het hotel heeft nu zijn deuren ook geopend voor menselijke gasten. Mavis en Jonathan hebben een jonge zoon genaamd Dennis, waarvan het gebrek aan vampier capaciteiten zijn grootvader “Vampa” Dracula zorgen baart. Wanneer Mavis en Jonathan een bezoek brengen aan Johnny’s ouders, roept Dracula zijn vrienden om hem te helpen om van Dennis een vampier maken. Echter, door een onverwacht bezoek van Dracula’s old-school mens-hatende vader, Vlad veranderen dingen snel en staat alles ondersteboven.

Het eerste deel vond ik een hele leuke film, voor jong en oud. Met hier en daar wat spanning, wat voor de allerkleinste misschien net te veel is, maar voor de wat oudere kinderen de film alleen nog maar leuker maakte. Ook de humor was in het eerste deel genoeg aanwezig, en soms wat dubbelzinnige grappen die vooral bij de volwassenen goed aankwamen. Bij de aankondiging van het tweede deel komt al snel de vraag naar boven, gaat deze film het eerste deel evenaren of het zelfs overtreffen??

De film begint in een heel hoog tempo, in de eerste 10 minuten zijn Mavis en Jonathan getrouwd, zwanger en hebben ineens een kind van bijna 5 jaar. Dit vond ik wel erg jammer, want dat kan vooral voor kinderen net even te snel gaan. Ze hadden, naar mijn mening, meteen kunnen beginnen bij het feit dat ze een kleine hadden, desnoods dat ie nog wat jonger was en dan een kleine sprong. De spanning is hier en daar nog wel wat heftiger dan in het eerste deel. Zo heeft opa Vlad “hulpjes” die er nogal eng uit kunnen zien voor de wat kleinere kijkers. En ook in dit tweede deel is weer genoeg te lachen, misschien wel weer net wat meer voor de volwassenen dan voor de kinderen, maar ook voor de kleintjes zitten er genoeg leuke momenten in. Adam Sandler heeft weer veel van zijn vaste groep acteurs gebruikt, acteurs waarmee hij al heel wat films op zijn naam heeft. Denk hierbij aan, Kevin James, David Spade, Steve Buscemi. Maar ook Andy Samberg als Jonathan en Selena Gomez als Mavis zijn snel te herkennen en ik moet zeggen dat dat de film in het Engels nog leuker maakt om naar te kijken. Hotel Transsylvanië biedt veel van hetzelfde, maar de humor en het avontuur maken van deel 2 ook weer een leuke familiefilm welke voor volwassenen in het Engels wat meer lol op zal leveren dan in het Nederlands.

Extra’s:

De extra’s vallen op de DVD toch wat tegen, met storyboard tekeningen en twee verschillende commentaar opties is er alleen aan de filmliefhebber gedacht die meer over de achtergrond wilt weten dan dat het gezin nog wat leuke features over de film kan zien welke het plezier verhoogd, een gemiste kans dus om echt wat extra’s toe te voegen aan de DVD.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar